Starea de alertă, prelungită încă o lună. Singurele noi restricții se referă la pârtiile de schi și operatorii de transport cablu

Publicitate

Guvernul, sub coordonarea  premierului interimar Nicolae Ciuca, a aprobat hotărârea prin care starea de alertă pe întreg teritoriul României se prelungeşte cu 30 de zile, începând cu data de 14 decembrie.

Hotărârea de Guvern a fost adoptată conform propunerilor aprobate joi în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Astfel, Hotărârea 58 a CNSU păstrează restricţiile şi măsurile de protecţie sanitară existente, la care se adaugă cele referitoare la organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport pe cablu de pe pârtiile de schi.

Acestea urmează a fi stabilite prin ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Raed Arafat a declarat că pârtiile de schi vor rămâne deschise, ”dar respectând toate regulile care se aplică în jurul lor. Adică, la restaurante se respectă regulile care sunt în hotărâre de guvern și care au fost stabilite prin hotărârile anterioare, la hoteluri la fel, distanțarea socială… Deci, astea toate trebuie să fie respectate.

Pe de altă parte, secretarul de stat s-a referit și la ”organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport de cablu care deservesc pârtiile de schi se realizează prin ordin comun al miniştrilor. Dacă o cabină are capacitate de 20 de persoane, probabil va fi stabilit că 10 persoane pot fi transportate cu cabina. Telescaunele, teleschiurile vor funcţiona la fel mai departe. (…)

Dacă reușim să scădem capacitatea la 50 % și să fie mai puțină lume și, bineînțeles, respectând portul măștii și distanțarea, atunci riscul de infectare scade”, a adăugat secretarul de stat în Ministerul de Interne joi seara.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!