Stadiul celor mai importante și noi proiecte de infrastructură rutieră din Dâmbovița

Publicitate

Inelele de centură ale municipiului Târgoviște, dar și cele ale orașelor Pucioasa, Fieni, Găești, Răcari și Titu sunt investiții importante pentru județ, care se regăsesc în programul propus pentru Dâmbovița de actualul președinte al Consiliului Județean.

Stadiul actual al acestor proiecte îndrăznețe este cel al studiilor de prefezabilitate.

Potrivit șefului administrației județene, este vorba despre:

”18 km în jurul municipiului Târgovişte. Inelul 2 de centură al reședinței de județ va duce la crearea unei adevărate zone metropolitane ce va include mare parte din localitățile periurbane aflate în apropierea municipiului.

8 km drumuri de centură DN 71 și DN 7 la Drumul Expres Valahia, Autostrada A1 – Ploiești pentru creșterea accesibilității în zona urbană a orașului Găești.

Centură de legătură la DN 71 pentru optimizarea traficului rutier în zona orașelor Pucioasa și Fieni. 14 km de drum construiți de la zero.

Cel puțin 15 km drum de centură DN 71 și limita de sud a comunei Tărtășești. În acest fel, deschidem zona urbană a orașului Răcari către zona metropolitană București.  Acest drum va ajuta și orașul Titu”.

Pe de altă parte, președintele CJD anunță că vor continua investițiile și în drumurile județene:

”Se lucrează în momentul de față la modernizarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B. Valoarea proiectului este de 43.500.000 de euro;

Construire pod peste râul Ialomița și reabilitare drum de legătură DN 71 – DJ 714 – DJ 713. Se lucrează la documentele necesare;

Reabilitarea DJ 714, variantă ocolitoare a lacului Bolboci. Lucrările sunt scoase la licitație, iar valoarea acestora este de 1.400.000 euro;

Reabilitare și modernizare DJ 712 Pucioasa – Brănești – Vulcana Pandele – Șotânga; DJ 720C Ocnița – Gura Ocniței; DJ 720A Gura Ocniței – Bucșani – Dobra – Finta – Cornești. Suntem în etapa pregătirii documentației”, a detaliat președintele Corneliu Ștefan.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!