Sporul angajaților din prefecturi implicați în activități anti-COVID, eliminat prin adoptarea OUG 8/2021

Publicitate

Sporul angajaților din prefecturi implicați în activități anti-COVID a fost eliminat. Senatul a adoptat, luni, în plen Ordonanța de Urgență Guvernamentală  8/2021 care vizează reducerea unor cheltuieli structural referitoare, printre altele, la eliminarea sporului de 30% la salariul de bază pentru personalul din prefecturi în activități de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de coronavirus, cu excepția prefectului și subprefectului.

În favoarea ordonanței în forma Guvernului au votat 72 de senatori și 61 au fost “împotrivă”, potrivit Agerpres.

Totodată, potrivit ordonanței, nu se acordă vouchere de vacanță pentru anul în curs pentru că valabilitatea celor emise în 2019 și 2020 a fost prelungită, iar valoarea punctului de pensie se menține la 1 442 lei, majorarea pensiilor urmând să aibă loc de la 1 ianuarie 2022.

O altă măsură inclusă  în ordonanță se referă la acordarea unei reduceri de 50% pentru transportul pe calea ferată pentru studenți, față de gratuitatea pentru călătorii nelimitate de care beneficiau cursanții din învățământul superior.

“Studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, beneficiază de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, cu metroul, precum și pentru transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a și naval, pe tot parcursul anului calendaristic.

Studenții orfani sau proveniți din casele de copii beneficiază de gratuitate pentru aceste categorii de transport”, se arată în Ordonanța de Urgență Guvernamentală 8/2021.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!