Sportul, la un nou nivel în Dâmbovița! Viitorul stadion Municipal Târgoviște, proiect de peste 70 milioane euro, a primit avizul comisiei interministeriale

Publicitate

Proiectul construirii noului stadion Municipal Târgoviște cu încă un pas mai aproape de start!

Proiectul cu o valoare de peste 70 milioane euro, din care Consiliul Județean Dâmbovița va contribui cu aproximativ 5 milioane de euro, adică un pic peste 7%, a primit astăzi, cu unanimitate de voturi, avizul comisiei interministeriale pentru demarare, după ce a fost oficial susținut în fața membrilor comisiei de președintele CJD, Corneliu Ștefan.

”Odată cu finalizarea lucrărilor, județul nostru va putea intra în circuitul sportiv național și european, dar va crea și oportunități de investiții conexe sporturilor care se vor practica pe acest stadion.

Este timpul ca în Dâmbovița sportul de masă să-și ocupe locul binemeritat și să avem performanțe notabile în cât mai multe ramuri”, a declarat șeful administrației județene.

Stadionul va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui atât meciurile din Liga I, cât și meciuri din UEFA Europe League și UEFA Champions League, dar și meciurile echipei naționale de fotbal. Mai mult, pe stadion se vor putea juca meciuri de rugby de nivel național și mondial, se pot organiza competiții de atletism.

După etapa de astăzi, urmează să se emită o hotărâre de guvern și, imediat după intrarea în vigoare a acesteia, să fie scoase la licitație lucrările de execuție.

Noul stadion va  avea 12012 locuri pentru public, pistă de atletism, 434 locuri de parcare, spații comerciale și pentru alimentație.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!