Sportivă din Dâmbovița, medaliată cu aur la Cupa Europeană de cadeți

Publicitate

Rezultat excelent pentru o sportivă din Dâmbovița la Cupa Europeană de judo pentru cadeți, găzduit de orașul Gyor din Ungaria.

Târgovișteanca Vanessa Tolea, componentă a lotului olimpic de tineret a României a cucerit medalia de aur la puternicul concurs din țara vecină. Judoka din Dâmbovița a urcat pe podiumul de premiere după ce a avut parte de o evoluție remarcabilă pe toată durata întrecerii la categoria 57 de kilograme. De la primul și până la ultimul duel, Vanessa a ieșit de fiecare dată învingătoare pe suprafața de tatami.

Pentru judoka din Târgoviște, medalia de aur de la Gyor a fost a șasea din acest an, după cele adjudecate la Openul de Zagreb, Campionatul Național U18, Campionatul Național U18 pe echipe, Campionatul Național U21 și Campionatul Național U21 pe echipe. În schimb, la Openul de la Koper, Vanessa obținut argintul, iar la Campionatul Mondial Școlar din Franța, târgovișteanca a cucerit medalia de bronz.

De asemenea, în urmă cu un an, dâmbovițeanca a cucerit medalia de argint la Campionatul European de judo pentru cadete, la categoria 48 de kilograme.

La lotul olimpic al României de judo, Vanessa este antrenată de Loredana Ohâi, Bodo Roland și Geanina Andreica. În schimb, antrenorul-coordonator al lotului național de judo este Florin Bercean.

Vanessa este plecată de 7 ani de la Târgoviște, iar cel care a descoperit-o la CSȘ Târgoviște a fost Romel Mușa.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!