Spitalul Orășenesc Găești dorește să angajeze un medic ucrainean, dar nu există proceduri clare în acest sens! Managerul unității medicale: “Sistemule, iar dai cu bâta în baltă”

Publicitate

Spitalul Orășenesc Găești are în vizor să angajeze medici refugiați din Ucraina. Cum există o solicitare în acest sens, managerul unității medicale solicită statului român să elaboreze proceduri rapide în acest sens pentru ca medicii din țara vecină să poată fi prinși în unitățile medicale din România. Laurențiu Belușică a transmis că în momentul de față nu există o ordonanță în acest sens, iar angajarea medicilor din Ucraina este aproape imposibil de realizat.

“Sistemule, iar dai cu bâta în baltă! Aflu, că de aia am lucrat în sistem, că românul, născut, poet, medic epidemiolog, analist militar, balcanic pur sânge, s-a prins că în treaba cu refugiații o sa iasă bani. Bun, toată lumea vrea bani. Dar ai scăpat treaba din mână. Refugiații sunt mințiți și ademeniți să rămână în nordul țării pentru a se atrage acolo fonduri. Pot să înțeleg asta, dar oricum nu e treaba mea.

Dar uite că îmi scrie o doctoriță din Ucraina care vrea să lucreze la Găești. Sistemule, oamenii aceștia nu vor numai cazare și mâncare. Ne dai ți nouă o ordonanță ceva cu modul de angajare, recunoaștere acte, surse de plată? Românii pleacă, pe moldoveni nu îi primiți (îți aduci aminte că am făcut acum șase ani Memorandumul de la Călărași? Ți-am scris și atunci dar te a durut …), uite Dumnezeu ne-a trimis un semn de bine, medici din Ucraina.

Hai, ne batem joc și de ei?  Deci, vrem așa:

-Modalitatea de angajare( procedura rapidă maxim 3 zile fără concurs);

-Bani de salarii;

– Alte proceduri”, a transmis  managerul Spitalului Orășenesc, pe Facebook.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!