Speranță și disperare la COS Târgoviște. Șomaj tehnic prelungit, procedura de preluare de către stat se pare că va continua, însă așteptarea pare din ce în ce mai lungă

Publicitate

Situație tensionată, dar și dătătoare de speranță la Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște!

Faptul că, în loc de preavize de concediere, peste 900 de salariați primesc șomaj tehnic în continuare este ”picătura” de speranță de care se agață angajații și sindicaliștii.

Liderul Sindicatului Valahia Târgoviște, Nicolae Dragodănescu, a anunțat că salariații vor fi pontați în șomaj tehnic până la finele lunii ianuarie, asta după ce încă o etapă a șomajului tehnic a expirat pe 22 ianuarie.

Totodată, potrivit sindicalistului, procedura de preluare de către stat a activelor funcționale de la COS Târgoviște continuă, iar speranța este ca lucrurile să se finalizeze până la data la care expiră șomajul tehnic al oamenilor.

Marți, 26 ianuarie, este o zi important pentru COS, după ce anul trecut Tribunalul Dâmbovița a acordat acest nou termen în dosarul privind insolvența unității economice.

Cu o zi înainte de a anunța prelungirea șomajului tehnic, într-o postare pe Facebook, liderul sindical Nicolae Dragodănescu transmitea cu disperare că ”soarta COS Târgoviște și a celor cca 1000 de salariați se află în mâinile unui singur om, ministrul Economiei – Claudiu Năsui”.

Vă reamintim că fostul guvern Orban a reușit să modifice legislația și să aducă lucrurile până la un punct foarte apropiat de salvarea efectivă a unității economice și de preluare a activelor de către stat.

Au venit însă alegerile și lucrurile au încetinit, ministrul Economiei s-a schimbat, doar disperarea și speranța de revenire la lucru a oamenilor au rămas la fel, ca și așteptarea care pare din ce în ce mai lungă…

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!