Șosele însângerate. 23 de persoane au murit în accidente rutiere în Dâmbovița

Publicitate

În primele opt luni din acest an, mai exact în perioada ianuarie – 28 august, pe raza județului Dâmbovița au fost înregistrate 73 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 23 de persoane, rănirea gravă a altor 58 și vătămarea corporală ușoară a 24 persoane.

Bilanțul rutier dâmbovițean mai adaugă la aceste cifre negre și 369 de evenimente rutiere ușoare, în urma cărora 464 persoane au fost rănite ușor.

Aceste evenimente au avut ca principale cauze generatoare nerespectarea regulilor de circulație privind acordarea priorității de trecere vehiculelor și pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii (101), abaterile comise de bicicliști (60), indisciplina pietonală (59) și viteza (53).

De subliniat faptul că, în cazul accidentelor rutiere în care au fost implicați bicicliști, 27 dintre aceștia s-au aflat sub influența băuturilor alcoolice.

Cele mai multe accidente de circulație au fost înregistrate pe DN71, respectiv 10 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 5 persoane, rănirea gravă a 10 persoane și vătămarea corporală ușoară a altor 3.

Pe DN72, s-au produs 31 de accidente rutiere ușoare, soldate cu 38 de răniți ușor și 4 evenimente rutiere grave, în urma cărora 6 persoane au fost rănite grav și 5 ușor.

În ceea ce privește drumurile județene, pe aceste sectoare s-au produs 79 de accidente rutiere ușoare (108 răniți ușor) și 19 grave (5 morți, 14 răniți grav și 8 răniți ușor).

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!