Sorin Cîmpeanu susține necesitatea menținerii școlilor deschise. Datele transmise de specialiști arată că incidența va trece de 6/mie în octombrie

Premierul interimar, Sorin Cimpeanu, sustine prima sa declaratie de presa in noua functie de prim-ministru, joi, 5 noiembrie 2015, Bucuresti.
Publicitate

Sorin Cîmpeanu a declarat, din nou, necesitatea menținerii școlilor deschise cât mai mult timp. Acesta a accentuat nevoia elevilor de a participa la activități fizice, care le-au lipsit de foarte mult timp:

“Cât sunt eu ministru, voi face tot ce depinde de mine ca elevii să facă şcoală fizic în cele mai bune condiţii posibile. Începem noul an şcolar de la premisa că este imperios necesară menţinerea şcolilor deschise, cu învăţământ în format fizic cât de mult posibil. Trebuie să ne îndreptăm spre o normalitate în care elevii să beneficieze de activităţi didactice echitabile, în care diferenţele de acces să fie reduse la minimum. Elevii vor fi prezenţi în şcoli, aşa cum sunt obişnuiţi să facă şcoală şi aşa cum ştim că este benefic atât din punct de vedere al dezvoltării coerente a competenţelor, cât şi al sănătăţii psiho-emoţionale a acestora şi doar în situaţii excepţionale, când sănătatea lor sau a celor din jur este în pericol, vor rămâne acasă, pentru învăţare online”, a spus ministrul Educației, potrivit Financial Intelligence.

Cu toate acestea, previziunile specialiștilor nu stau deloc bine. Ovidiu Jurma a postat pe pagina sa de Facebook un tabel care arată că în unele zone incidența va crește peste 6/mia de locuitori chiar din luna octombrie. Problema este că foarte mulți copii nu beneficiază încă de mijloace electronice sau de internet, adică au rămas la stadiul din 2020. Prețul eșecului guvernamental se îndreaptă, ca de obicei, asupra noilor generații.

Sursă tabel: Octavian Jurma

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!