Sorin Cîmpeanu: “Sub nicio formă nu am susținut niciodată trecerea tuturor școlilor în online!”

Publicitate

Ministrul Educației, prezent la o emisiune tv, a vorbit despre situația actuală a școlilor, spunând că, așa cum a fost anunțat, mare parte din populație va trece prin boală în următoarea perioadă. Așadar, acest lucru presupune că măsurile adoptate pentru protecția elevilor trebuie să fie mai avansate.

Referitor la suspendarea cursurilor, acesta a spus că se păstrează criteriul care are în vedere gradul de ocupare a paturilor de spital:

„Nu mai este o problemă sanitară atât cât este o problemă economică și socială. Am discutat de două ori astăzi cu domnul ministru Rafila, de fiecare dată concluzia a fost foarte clară: avem reguli, trebuie să le respectăm. La 75% grad de ocupare al paturilor, atunci școlile și grădinițele trec în online. Vor reveni când gradul de ocupare al paturilor pacienților Covid-19 scade sub 70%”, a adăugat Cîmpeanu, potrivit cetățeanul.net.

Ministrul Educației spune că nu își dorește ca toate școlile să treacă în sistem online. Cu toate acestea, regulile trebuie urmate foarte atent, având în vedere că la mijloc este vorba despre sănătatea unor copii:

„Este o problemă nu numai în școală, este o problemă a întregii societăți. Sub nicio formă nu am susținut niciodată trecerea tuturor școlilor în online. Mai mult decât atât, văd că sunt nostalgici după regulile din primul semestru. În primul semestru tot aceiași critici spun că nu are nicio relevanță rata de infectare din localitate cu funcționarea școlii.

Spuneau că nu are nicio legătură rata de vaccinare a personalului din învățământ cu funcționarea școlii. Acum înțeleg că nu e bine nici legătura cu paturile pacienților Covid-19. E bine să îi lăsăm pe cei în măsură să se pronunțe și școala să meargă mai departe. Noi încercăm să ne asigurăm prin teste, prin măști că diminuăm acest risc care nu poate fi eliminat”, a spus Sorin Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!