Sorin Cîmpeanu: „E un lucru pe care mi-l asum, prezența fizică în școli și grădinițe”

Publicitate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre motivul pentru care a plasat procentul de vaccinare al profesorilor la 60%, și anume acela pentru a asigura participarea fizică la cursuri, a elevilor din grădinițe și școli. Acesta spune că își asumă participarea în regim clasic a copiilor din clasele mici.

„E un lucru pe care mi-l asum, prezența fizică în școli și grădinițe. Îmi doresc acest lucru și voi face tot posibilul pentru prezența fizică în școli și grădinițe. Aș vrea să se înțeleagă bine că având școlile și grădinițele închise acest popor nu va avea viitor. Vom distruge un întreg popor”, spune Sorin Cîmpeanu, potrivit Gândul.ro.

Ministrul Educației punctează faptul că a ales între două variante care aveau în prim-plan sănătatea viitorului din punct de vedere cultural. Astfel, acesta a pus în balanță posibilitatea de a nu deschide nicio școală și nicio grădiniță și cea de a le deschide pe toate cu prezență fizică, adică fără a bagă în seamă riscurile pandemiei.

„Trebuia să existe un criteriu de departajare. Este o variantă de compromis, un criteriu cu foarte multe neajunsuri, dar asigură un mediu mai sigur pentru elevi și profesori. Protejează mai mult profesorii pentru că medicii spun că cei vaccinați iau mai greu virusul și transmit mai greu virusul. Profesorii care își iubesc elevii au înțeles că printr-un singur gest, al vaccinării, își pot ajuta într-o manieră directă elevii”, a explicat Sorin Cîmpeanu, potrivit Gândul.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!