Sorana Cîrstea, tot mai aproape de a o depăși pe Simona Halep în clasamentul WTA! Târgovișteanca s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Lyon

Publicitate

Târgovișteanca Sorana Cîrstea (30 WTA și cap de serie numărul 2) se află tot mai aproape de a o depăși pe Simona Halep în clasamentul mondial. Un astfel de lucru s-ar putea întâmpla dacă, dâmbovițeanca va avea parte de un parcurs cât mai îndelungat la Openul de la Lyon, dotat cu premii în valoare totală de 239.447 de euro.

Marți după-amiază, Sorana s-a calificat în optimile de finală ale turneului francez, după ce a învins-o, în runda inaugurală, pe Miriam Bolkvadze, o jucătoare venită din calificări. În disputa cu georgianca, Cîrstea s-a impus cu 6-3, 6-1.

În optimi, Sorana va da peste elvețianca Stefanie Voegele (144 WTA). De trei ori s-au întâlnit până acum Sorana Cîrstea și Stefanie Voegele în circuitul WTA. 2-1 este scorul întâlnirilor directe în favoarea româncei. 6-3, 2-6, 7-5 s-a încheiat partida din 16-imi la Monterrey și 7-5, 7-6 în primul tur la Wimbledon în 2013 pentru Sorana Cîrstea, în timp ce Voegele a obținut victoria la Baku în optimi, în 2014, scor 6-1, 6-1.

Pentru accesul în noua fază a concursului, târgovișteanca a intrat în posesia a 30 de puncte WTA și a unui cec în valoare de 2.963 de euro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!