Sorana Cîrstea, în semifinalele turneului WTA de la Strasbourg

Publicitate

Sorana Cîrstea (61 WTA) se simte excelent la turneul WTA de la Strasbourg. Astăzi, tenismena din Târgoviște a avansat în semifinalele puternicului concurs, după ce a învins-o pe jucătoarea chineză Shuai Zhang (45 WTA), în optimi, cu scorul de 6-2, 6-1. Dâmbovițeanca și-a asigurat prezența direct în careul de ași al întrecerii pentru că Bianca Andreescu s-a retras din concurs după calificarea în sferturi.

Sorana o va înfrunta în penultimul act al întrecerii pe poloneza Magda Linette (48 WTA), jucătoare ce a depășit-o în sferturi pe Yulia Putitseva, cu 6-3, 6-3.  Până acum, Cîrstea și Linette s-au mai întâlnit de trei ori, iar în avantaj se află Sorana, jucătoare ce conduce cu scorul general de 2-1.

În primul tur al turneului, târgovișteanca a obținut o victorie mare împotriva fostului lider mondial Venus Williams, cu 6-1, 2-6, 6-1.

În urma parcursului de până acum la Strasbourg, Sorana Cîrstea și-a asigurat 110 puncte WTA și un cec în valoare de 8 145 de euro. Dacă va triumfa la turneul din Franța, dâmbovițeanca are șansa de a pătrunde în primele 50 de jucătoare ale lumii.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!