Târgovișteanca Sorana Cîrstea a câștigat turneul WTA de la Istanbul. “Sunt foarte fericită că am câștigat acest trofeu”

Publicitate

Sorana Cîrstea (31 ani și 67 WTA), campioană din nou! Tenismena din Târgoviște a câștigat, duminică după-amiază, turneul WTA de la Istanbul, după ce a avut parte de o evoluție perfecta pe întreaga durată a acestuia.

În disputa pentru trofeu, dâmbovițeanca a învins-o pe belgianca Elise Mertens, cu scorul de 6-1, 7-6 (3), după o oră și 40 minute de joc.

După victoria din finală, Sorana a transmis că nu se aștepta să ajungă învingătoare și speră să revină anul următor pentru a-și apăra trofeul.

“Mulțumesc echipei mele, pentru că ați fost alături de mine, știu că nu este ușor. O felicit pe Elise. O carieră extraordinară până acum. Succes în viitor. Sunt foarte fericită că am câștigat acest trofeu, nu mă așteptam. Le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil turneul, sunt vremuri dificile. Sper să revin ca să apăr acest trofeu”, a  precizat sportiva dâmbovițeană.

Sorana  bifat la Istanbul al doilea trofeu WTA din carieră, după cel de la Tașhkent, din 2008.

După parcursul din Turcia, târgovișteana va primi un premiu în valoare de 29 200 de dolari și 280 de puncte WTA. Cel mai probabil, începând cu noua săptămână, Sorana va urca în primele 58 de locuri ale ierarhiei WTA.

Parcurs Sorana Cîrstea la Istanbul

Turu I: 6-4, 7-6 (6) vs Kateryna Kozlova (Ucraina, 130 WTA)

Optimi: 7-6 (6), 6-4 vs Anastasia potapova (Rusia, 76 WTA)

Sferturi: 6-4, 0-0 vs Fiona Ferro (Franța, 57 WTA) – abandon Fiona

Seimifinale: 6-4, 6-4 vs Marta Kostyk (Ucraina, 85 WTA)

Finală: 6-1, 7-6 (3) vs Elise Mertens (Belgia, 17 WTA).

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!