Sorana Cîrstea, fantastică la Dubai! S-a calificat în sferturile de finală ale concursului și a urcat pe locul 21 mondial

Publicitate

Sorana Cîrstea (33 ani, 22 WTA)  se simte fantastic la Dubai! Târgovișteana a reușit, miercuri după-amiază, calificare în sferturile de finală ale puternicului turneu asiatic.

Dâmbovițeanca a acces în noua fază a concursului după ce a învins-o în optimi pe croata Donna Vekic (27 ani, 31 WTA), cu scorul de 3-6, 6-3, 7-5, după un joc care a durat o oră și 17 minute de joc.

Înaintea partidei de astăzi, cele două jucătoare se mai întâlniseră de alte 5 ori, iar Sorana a câștigat 3 dintre dispute. Toate succesele româncei au fost obținute în 3 seturi, iar istoria s-a repetat. După succesul de azi, Sorana a ajuns pentru a doua oară în sferturile turneului de la Dubai. În 2014, târgovișteanca s-a oprit în această fază a competiției, fiind învinsă de Caroline Woszniacki (1-6, 2-6).

Grație calificării în sferturile de la Dubai, Cîrstea a acumulat 2.048 de puncte în clasamentul live, actualizat în timp real și a trecut pe 21 mondial, peste Caroline Garcia! În condițiile existente, Sorana și-a egalat cea mai bună clasare din carieră, la aproape 11 ani după ce a fost pentru prima dată pe locul 21 mondial, în august 2013.

În sferturile de finală ale turneului, Cîrstea va da peste cu cehoaica Marketa Vondrousova, ultima câștigătoarea a Wimbledonului. Sportiva din Cehia se află pe locul 8 în ierarhia WTA.

Sorana Cîrstea și Marketa Vondrousova s-au mai întâlnit de 3 ori în carieră, iar românca s-a impus în două rânduri. Cehoaica a câștigat primul meci direct, în turul 3 de la Australian Open 2021 (6-2, 6-4), dar Sori și-a luat revanșa la St.Petersbutrg 2023 (7-5, 3-6, 6-4). Ultima confrunare dintre cele două a avut loc anul trecut, în optimile turneului WTA 1000 de la Miami, unde Cîrstea s-a impus cu 7-6, 6-4.

Prin accederea în sferturile de finală, Sorana Cîrstea şi-a asigurat un premiu de 72.965 de dolari şi 215 puncte.

 

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!