Sorana Cârstea, în semifinalele turneului de la Dubai, după un succes uluitor! „E cea mai mare revenire din cariera mea”

Publicitate

Sorana Cîrstea (33 ani, 22 WTA) a reușit, astăzi, să ajungă în semifinalele turneului de la Dubai. Performanța notabilă a fost realizată după o victorie spectaculoasă obținută în meciul cu Marketa Vondrousova (24 ani, 8 WTA), din sferturile de finală ale concursului. În disputa cu jucătoarea cehă, dâmbovițeanca s-a impus cu scorul de 2-6, 7-6 (7/1), 6-2, după două ore și 45 de minute.

Românca a fost condusă cu set și 5-1 în actul secund, dar a reușit o revenire remarcabilă. Este pentru prima dată  când tenismena din Târgoviște s-a calificat în careul de ași al concursului de la Dubai. Victoria de astăzi este una dintre cele mai importante din cariera sportivei târgoviștene.

„Cred că e cea mai mare revenire din cariera mea. La 1-5 în setul doi, nici nu mă gândeam că voi câștiga, doar mă gândeam să lungesc punctele, dar, cumva, am reușit să obțin această victorie. Nici nu știu cum.

Sunt mândră de longevitatea mea din circuit. Îmi place să joc tenis, îmi place să simt acea adrenalină și să-i răsplătesc pe cei din tribună cu jocul meu. Știu că au fost și mulți români în tribune, le mulțumesc tuturor.

Cred că la acest nivel suntem foarte apropiate una de cealaltă ca valoare. Mă bucur că sunt încă în turneu și voi lupta mâine pentru șansa mea”, a precizat Cîrstea, după succesul uluitor cu Marketa Vondrousova.

În semifinalele competiției, Sorana va evolua în împotriva italiencei Jasmine Paolini (26 WTA).

Pentru calificarea în semifinalele de la Dubai, Cîrstea va încasa un cec în valoare de 158.944 de dolari și 390 puncte în ierarhia WTA.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!