Șomajul tehnic, prelungit la COS Târgoviște. OUG prin care se poate salva unitatea va fi adoptată săptămâna viitoare de guvern

Publicitate

Șomajul tehnic al unui număr de aproximativ 1000 de salariați ai Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște a fost prelungit. Data inițială de 25 septembrie a fost prelungită până pe 22 octombrie.

Astfel, până aproape de finalul lunii, toți salariații COS Târgoviște vor fi pontați în şomaj tehnic, după care se speră pornirea producției.

Astăzi reprezentanții Sindicatului ”Valahia” Târgoviște au anunțat: ”Ministerul Economiei ne-a comunicat că propunerea de modificare a OUG nr 60/2019 privind stingerea unor obligații bugetare la firmele aflate în insolvență prin darea în plată este finalizată și va fi supusă procedurii de adoptare  în ședința de guvern de săptămâna viitoare.

Următorul termen fixat de Tribunalul Dâmbovița în cadrul procedurii insolvenței pentru COS Târgoviște este 21 octombrie. Sperăm ca, imediat după acest termen, să avem finalizate toate procedurile de preluare ca să putem începe activitatea la COS Târgoviște;

Conducerea Sindicatul Valahia a solicitat administratorului judiciar să permită accesul în combinat a reprezentanților Sindicatului Valahia. Solicitarea a fost adusă la cunoștință reprezentanților Ministrului Economiei și Prim Ministrului”. Această solicitare are legătură cu ”apelul făcut de reprezentanții Ministerului Economiei către toți salariații COS Târgoviște este de a rămâne prudenți și atenți ca toate utilajele din secțiile de producție să rămână în combinat, să nu fie descompletate sau să suporte avarii în această perioadă. În acest sens, reprezentanții Ministerului Economiei au fost de acord ca reprezentanții Sindicatului Valahia să solicite administratorului judiciar și Ministerului Economiei dreptul de a verifica respectarea acestei cerințe”, după cum informa la data de 6 octombrie liderul sindical Nicolae Dragodănescu, după întâlnirea de la Ministerul Economiei cu secretarul de stat Daniela Nicolescu.

Vă reamintim că pe 17 septembrie conducerea COS Târgoviște a revocat toate preavizele de concediere și a anunțat că salariații vor fi pontați în șomaj tehnic în luna august și până pe data de 25 septembrie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!