Șomajul tehnic a fost prelungit la COS Târgoviște până pe 4 decembrie

Publicitate

La Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște, procedurile de preluare a activelor de către stat merg anevoios, dar se pare că lucrurile nu pot fi grăbite și nici precipitate.

Totuși, este bine că în fiecare săptămână mai vine câte o veste dinspre fosta mare unitate metalurgică de la Târgoviște, trasă pe dreapta din luna martie și, la un moment dat, chiar aflată sub amenințarea închiderii definitive.

Cei peste o mie de salariați, care au primit în vară preavizele de concediere, sunt în continuare în șomaj tehnic, măsura socială fiind prelungită pentru a patra oară în ultima perioadă, de data asta până pe 4 decembrie.

Între timp, autoritățile guvernamentale, Ministerul Economiei a derulat procedurile prin care activele vor fi preluate de către stat în contul datoriilor, fiind modificată legislația în acest sens săptămâna trecută.

Acum, potrivit liderului sindical Nicolae Dragodănescu, până se stabilește ce ia statul și ce rămâne în insolvență, ”așteptăm reprezentanții Guvernului României și pe Primul Ministru Ludovic Orban  să vină la Târgoviște și să ofere toate detaliile cu privire la revenirea la muncă a salariaților și reluarea producției!”, a precizat sindicalistul târgoviștean.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!