Solicitările aberante de la Ministerul Dezvoltării țin pe loc proiectul european al transportului public târgoviștean

Publicitate

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a criticat tergiversarea și amatorismul de la Ministerul Dezvoltării, revoltat de întârzierea la implementare a proiectului eurooean de peste 120 milioane lei ce privește modernizarea transportului public local.

Potrivit edilului, de la Minister se primesc tot felul de solicitări de clarificări, care amână nepermis de mult semnarea contractului de finanțare, cu toate că banii provin din fonduri europene și nu de la guvern.

Mai exact, două solicitări de la Ministerul Dezvoltării, venite pe 16 și respectiv 27 ianuarie a.c. cer: prima – ”vă rugăm actualizați documentațiile pentru proiectul privind îmbunătățirea transportului public… întrucât alocarea financiară la nivelul priorității investiționale 4.1 este depășită cu 40,62%, suma totală solicitată fiind de 146 de milioane și așa mai departe… Vă rugăm să intrați în Consiliul Local să modificați documentații și să ni le transmiteți”, iar a doua – „Ca urmare a instrucțiunilor Ministerului din 23 ianuarie, vă rugăm să reveniți la varianta inițială a bugetului cu finanțare nerambursabilă”.

”Ăsta este Guvernul Orban. Bătaie de joc. (…) Sigur că modificăm bugetul proiectului, retransmitem, sper să nu vină și a treia cerere de clarificare prin care să-mi spună să revoc cea de-a doua Hotărâre de revocare a primei Hotărâri. Sper să nu aibă tupeul cei de la Minister să spună că nu se atrag fonduri europene…”, a transmis primarul municipiului Târgoviște.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!