Solicitare de urgență pentru refacerea turismului românesc: Reintroducerea voucherelor de vacanță în 2022

Publicitate

Organizațiile din industria ospitalității  solicită urgent reintroducerea voucherelor de vacanță, astfel încât să se mai recupereze, cât de cât, pierderile suferite pe timp de pandemie, atât în 2020, cât și în 2021.

Pe lângă faptul că industria a fost puternic afectată de pandemie, în 2020, guvernul PNL-USR a luat decizia de a sista furnizarea de vouchere de vacanță în contextul crizei economice, scrie Gorjeanul.ro.

În 2022 tichetele s-au putea întoarce, solicitarea fiind făcută atât pentru sistemul de stat, cât și cel privat. Cu ajutorul acestora s-ar putea îmbunătății situația turismului românesc, având în vedere că s-au înregistrat foarte multe pierderi.

”În condițiile actualei crize severe de personal, voucherele de vacanță reprezintă un factor de motivare puternic pentru angajații din domeniul public și privat ”Deși s-a creat falsa percepție că angajații din sectorul privat nu pot beneficia de voucherele de vacanță, cifrele dovedesc contrariul, indicând interesul în creștere al angajatorilor privați pentru această formă de incentivare. De exemplu, de la începutul anului până la 30 septembrie 2021, sectorul privat a alocat angajaților vouchere de vacanță în valoare de peste 52 de milioane de euro, ceea ce reprezintă 17% din valoarea totală a voucherelor emise în anul precedent. Creșterea motivației și eficienței angajaților, refacerea energiei fizice și intelectuale a acestora constituie o parte dintre beneficiile aduse forței de muncă”, transmite APT, potrivit Gorjeanul.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!