Șoferii pot primii amenzi usturătoare dacă publică în spațiul public imagini din trafic în care se pot vedea numerele de înmatriculare ale altor mașini!

Publicitate

Șoferii pot primi amenzi usturătoare dacă publică pe rețelele de socializare imagini din trafic în care pot fi observate numele de înmatriculare ale altor autoturisme. În cazul în care datele sunt făcute publice, cei care sunt trași la răspundere pot ajunge până la amenzi de 30 de mii de lei, scrie Dcnews.ro.

De asemenea, participanții la trafic ar trebui să știe și faptul că în momentul în care postează o fotografie, numărul de înmatriculare al celorlalte mașini trebuie să fie blurat. Există chiar o lege care spune că indiferent de motivul pentru care sunt publicate anumite poze în spațiul public, chiar și pentru a sesiza o ilegalitate, datele mașinii nu trebuie făcute publice. Astfel, acuzatorul s-ar putea transforma chiar în acuzat, iar pedepsele primite pot atinge sume importante.

Totodată, o altă problemă des întâlnită, mai ales în această perioadă, este cea a anvelopelor de iarnă. În acest moment nu există o dată de la care anvelopele de iarnă devin obligatorii. Ele trebuie însă puse în funcțiune atunci când drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, indiferent de perioada anului, scrie Dcnews.ro.

Poliția Română anunță că amenda pentru lipsa anvelopelor de iarnă este prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1.305 și 2.900 lei), iar sancțiunea contravențională este însoțită și de măsura reținerii certificatului de înmatriculare.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!