Soarta COS Târgoviște, la mâna guvernanților? Sindicatul Valahia vrea să organizeze proteste pentru grăbirea preluării de către statul român a unității metalurgice

Publicitate

La aproape de o lună de la discuțiile purtate de Sindicatul Valahia cu parlamentari și guvernanți la cel mai înalt nivel, situația de la Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște este încă incertă.

Printr-o postare pe contul de Facebook, liderul Sindicatului, Nicolae Dragodănescu, a precizat: ”Statul român promite că va prelua activitatea de producție de la COS Târgoviște și va readuce la muncă personalul disponibilizat… încă așteptăm finalizarea procedurilor”, timp în care ”Sindicatul Valahia intenționează să organizeze o acțiune publică prin care să rugăm oficialii statului să grăbească preluarea,  însă în acest moment sunt interzise acțiunile publice, din cauza restricțiilor sanitare impuse ce prevenirea răspândirii noului virus”.

Totuși, liderul sindical revine cu o nouă postare în care specifică faptul că guvernul Orban ar putea să permită organizarea de adunări publice, moment în care Sindicatul Valahia va organiza două astfel de evenimente, unul la Târgoviște, altul la București, în care se va cere public ”urgentarea preluării de către stat a activelor funcționale de la COS târgoviște, în contul creanței statului. Salariații care vor sa participe la aceste proteste sunt rugați să aibă pregătit drapelul României și să anunțe public pe această pagină de informare (n.n. pagina de Facebook Sindicatul Valahia), intenția de participare la adunările publice organizate de Sindicatul Valahia”, mai arată Nicolae Dragodănescu.

Vă reamintim că administrația COS Târgoviște a anunțat, în luna iulie, concedierea colectivă și suspendarea activității, pe fondul pagubelor generate de pandemia de COVID-19, dar și a situației generale dificile a Combinatului, aflat în insolvență.

Sindicaliștii Valahia Târgoviște, singurul sindicat care se luptă pentru salvarea unității metalurgice, au identificat ca posibilă soluție ca statul român să-şi convertească întreaga creanță pe care o are la COS în acțiuni, la prețul acțiunilor de la momentul intrării în insolvență, să completeze cadrul legislativ existent cu privire la atribuțiile comitetului creditorilor și ale administratorului special/judiciar și să scoată din insolvență acest combinat.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!