Situație incredibilă în România! Persoane decedate sunt somate de primărie să-și plătească dările, în timp ce cei vii și cu venituri stabile nu sunt deranjați de autorități!

Publicitate

Ca urmare a unui control realizat de Curtea de Conturi la Primăria Huși, a fost descoperită o situație de-a dreptul incredibilă. Mai multe persoane trecute în neființă erau somate de primărie să-și plătească dările la stat, fiind câteva dosare aflate în atenta observație a angajaților din instituție, scrie Realitatea.Net.

Pe de altă parte, în timp ce decedaților li se trimit somații serioase, persoanele încă vii și cu venituri stabile care nu și-au îndeplinit toate atribuțiile la stat sunt tratate cu mult mai multă relaxare și nici nu se gândesc la executarea silită, potrivit documentului oficial de la Curtea de Conturi, conform sursei citate.

Au fost descoperiți 124 de angajați din sistemul public care datorează împreună aproape 329.000 de lei, taxe și impozite neplătite, iar 8 cetățeni au acumulat o datorie de aproape 155.000 de lei, însă nu au fost căutați pentru recuperarea banilor, scrie Realitatea.Net.

Ca urmare a acestor descoperiri, primarul din Huși a dat în judecată inspectorii, arătându-se nemulțumit de rezultatele controalelor făcute.

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!