Situație disperată la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. Un nou protocol la UPU pentru pacienții cu simptome COVID-19

Situație din ce în ce mai disperată și mai grea la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște!

Personalul medical, afectat și el de îmbolnăviri de COVID-19, trebuie să facă față unui val de pacienți ce se prezintă în special la Unitatea Primiri Urgențe, mulți dintre ei fiind diagnosticați ulterior cu noul coronavirus.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă online, managerul SJUT, dr. Claudiu Dumitrescu, a făcut apel la medicii de familie și la bolnavi, cărora le-a cerut înțelegere și unitate cu personalul sanitar din cadrul celei mai mari unități medicale din județ, care preia pacienții cu cele mai grave probleme.

”Tragem semnale de alarmă din următoarele considerente: numărul de pacienți este din ce în ce mai mare cu fiecare zi, și asta nu ține neapărat de noi, nu spitalul creează această situație generală, la nivel de județ, țară, lume. Discut despre Dâmbovița. Numărul de medici este limitat, în plus apărând îmbolnăviri inerente.

Știm că populația este nemulțumită din cauza timpului îndelungat de așteptare de la UPU. Am făcut numeroase modificări, ultima fiind cea de vinerea trecută când, de comun acord cu medicii din UPU, am luat niște măsuri care au mai scăzut acest timp de așteptare. Astfel, pentru ca pacienții să înțeleagă, nu se mai efectuează radiografii la cei care prezintă simptome ușoare, pierderea gustului, mirosului și o ușoară durere de cap. Aceștia pleacă acasă pe baza unui formular în care li se explică ce pași trebuie să urmeze, a doua zi sună pentru a afla rezultatul, iar dacă acesta este confirmat pozitiv, va lua legătura cu medicul de familie și va continua tratamentul, fiind monitorizat în continuare de medicul de familie”, a arătat dr. Claudiu Dumitrescu.

Totodată, managerul SJU a făcut un apel ”disperat către toți medicii de familie pe care îi rugăm să ne fie aproape, fără ajutorul dumnealor nu putem să reușim. Facem apel și către populație, să respecte cu strictețe măsurile sanitare de protecție și de distanțare socială. Facem apel la înțelegere și unitate, încercăm să facem tot posibilul, cadrele medicale sunt epuizate, multe dintre ele fiind pe cale să renunțe. Ceea ce vezi la televizor este puțin în comparație cu ceea ce se întâmplă cu adevărat în secții, în saloane, suferință, teamă. Este o situație foarte grea, dificilă, disperată. Numărul de locuri este mic. Ne bucurăm pentru orice pat liber. În ATI avem opt paturi și au fost situații în care am avut nouă, zece pacienți. Am făcut eforturi disperate pentru a-i primi pe toți, pentru a oferi tuturor șansă la viață”, a mai precizat dr. Claudiu Dumitrescu.

Vă reamintim că România a înregistrat astăzi cele mai multe cazuri noi de COVID-19 de la debutul pandemiei, 10.260.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!