Situație dificilă de când PNDL a fost închis. Discuții între conducerea județului, primării și constructori pe proiectele de infrastructură deschise în județ

Publicitate

Preocupare majoră a conducerii administrative județene pentru proiectele de infrastructură rutieră în mai multe zone din Dâmbovița!

În momentul de față, sunt zeci de șantiere deschise doar pe asocierea Consiliului Județean Dâmbovița cu primării din județ.

În acest context, ”am stat astăzi de vorbă cu primarii și executanții lucrărilor pe care Consiliul Județean le finanțează în asociere cu mai multe primării dâmbovițene.

Le-am cerut să depună tot efortul necesar pentru a finaliza, în timp util, lucrările începute, dar, în același timp, să creeze toate condițiile pentru ca traficul pe drumurile aflate în curs de modernizare să afecteze cât mai puțin condițiile în care se circulă”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Situația financiară foarte dificilă pentru primari, mai ales acum, când cel mai important program de dezvoltare locală, PNDL, a fost închis, pentru că s-au terminat banii, iar promisiunile premierului Cîțu că se vor relua plățile după o rectificare bugetară sunt într-un orizont îndepărtat, face ca finanțarea proiectelor deja începute să fie în impas.

”Împreună vom reuși să finalizăm toate lucrările începute, iar eu, în calitate de președinte al Consiliului, voi fi alături de toate proiectele primăriilor dâmbovițene, în condițiile în care, după cum de altfel se și poate vedea, administrația județeană este singura instituție care susține comunele și orașele din județ.

De săptămâna viitoare, voi relua vizitele și verificările în teren pentru a mă asigura că promisiunile făcute de constructori în cadrul întâlnirii de astăzi se și materializează”, a mai precizat șeful administrației județene.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!