Situație delicată la Spitalul Găești! Managerul unității medicale cere sprijinul cetățenilor. “Sistemul ne vrea pe toți morți sau la pușcărie”

Publicitate

Spitalul Orășenesc Găești se află într-o situație complicată de o bună perioadă de timp. Unitatea medicală duce lipsă de o sursă secundară de oxigen, iar orice defecțiune sau terminare de stoc poate duce la fenomenul Constanța și Târgu Cărbunești. Potrivit managerului spitalului, aceasta este comandată în proiectul european…dar până ce acesta va ajunge la finalizare mai este mult de lucru…

Laurețiu Belușică: OXIGEN PENTRU SPITALUL GĂEȘTI

În acest sens, directorul spitalului Laurențiu Belușică cere sprijin cetățenilor în această situație extrem de de delicată. Mai mult de atât, într-o postare pe Facebook, managerul spitalului se întreabă dacă “sistemul ne vrea pe toți morți sau în pușcărie”.

“Spitalul din Găești nu are sursă secundară de oxigen (este comandată în proiectul european o butelie de 1000l) orice defecțiune sau terminare de stoc poate duce la fenomenul Constanța și Tg. Cărbunești. Statul îl protejează în continuare de dr. Arafat și îi permite să țină ascunse patru surse de oxigen mobile ce pot oxigena 32 de pacienți la fiecare 4 ore zi și noapte, non-stop.

Pe 1 decembrie îmi iau un carton de ouă și le arunc în camera hiperbară dacă o să fie atât de nemernic încât să le scoată la plimbare. Să nu spuneți că nu ați știut? Să-mi spună și mie un jurist ce pot să pățesc? La Târgu Cărbunești este anchhetă penală pentru morții cauzați de lipsă de oxigen. Sistemul ne vrea pe toți morți sau în pușcărie?

Cantitatea de oxigen folosită în spitale este din ce în ce mai mare pe măsură ce am investit în sursele de oxigen, pentru numărul mare de pacienți internați cu necesar crescut.

Riscul de explozie este suficient de mare.

Ce facem să prevenim?

Aerisim frecvent, închidem sursele nefolosite zilnic un echipaj de la pompieri Găești ne vizitează spitalul și verifică toate zonele periculoase.

Ce trebuie să mai facem?

Să montăm detectoare de oxigen în fiecare salon cu pacienți dependenți de oxigen.

Cost 2.500 lei bucata

Necesar 40 bucăți

TOTAL 100.000 lei

Asta înseamnă cca 10 lei de fiecare cetățean al Găeștiului.

Aveți mai jos datele asociației spitalului unde puteți ajuta pentru acest proiect important pentru comunitate. Este important să nu-i donați în contul spitalului pentru că trebuie cumpărate prin licitație și o să dureze nepermis de mult.

Îi rog pe toți proprietarii de spații comerciale, utilizatorii de zone publice din Găești și împrejurimi (magazine, restaurante, sediu firme, instituții publice etc) să pună la vederea clienților cutii de carton închise cu fanta superioară pentru colectă de bani de la clienți.

Pe cutie scrieți

OXIGEN PENTRU SPITALUL GĂEȘTI

Le predați cu proces verbal cât de repede posibil la sediul spitalului.

Acțiunea poate avea caracter permanent dar acum avem nevoie de aer pentru siguranța noastră a tuturor”, a transmis Laurețiu Belușică, managerul Spitalului Orășenesc Găești.

Spitalul Orășenesc Găești a primit zece reductoare, un ajutor primit de la directorul Spitalului Județean de Urgență Dâmbovița. În urmă cu două zile, potrivit cronica-găeștiului.ro, Spitalul Găești era aproape plin de pacienți Covid: 87 de oameni. Tot acolo, de la Târgoviște mai trebuia să ajungă 10 persoane.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!