Situația se înrăutățește în comuna Corbii Mari! Alte 7 cazuri confirmate cu COVID-19

Publicitate

Ionuț Parghel

Situația se înrăutățește de la o zi alta în comuna Corbii Mari din județul Dâmbovița. Alte șapte persoane au fost infectate cu virusul COVID-19 și au fost transportate de urgență în noaptea de sâmbătă spre duminică la spital.

Cei șapte pacienți noi sunt din satul Moara din Groapă și sunt contacții unui bărbat care s-a infectat și el cu coronavirus la o clinică din București, unde mergea pentru dializă.

Până acum în Corbii Mariau au fost confirmate pozitiv 14 persoane, iar un bărbat de 56 de ani a decedat, după ce s-a infectat cu virusul nenorocit tot la o clinică de dializă din București. Potrivit MDI TV, primarul Ionuț Bănică se teme că situația ar putea deveni și mai gravă în comună în perioada următoare.

“Deocamdată sunt în izolare 189 de persoane din Corbii Mari, însă urmează o nouă anchetă epidemiologică și s-ar putea ca numărul celor care vor fi nevoiți să stea în izolare să atingă cifra de 300. Situația poate deveni și mai gravă în comuna noastră. Cer Guvernului și autorităților responsabile să decidă testarea tuturor localnicilor din comuna Corbii Mari. Este singurul mod în care putem opri răspândirea acestui virus în localitățile noastre,“ a precizat edilul comunei Corbii Mari, pentru MDI TV.

Pe de altă parte, ieri, primarul Ionuț Bănică ținând seama de situația existentă din comună a solicitat trei măsuri imediate, în regim de urgență, autorităților județene și naționale.

“Având în vedere situația de la nivelul comunei și confirmarea mai multor persoane cu virusul COVID-19, am solicitat, ieri, în REGIM DE URGENȚĂ, autorităților de la nivel județean și național, 3 măsuri imediate:

-testarea tuturor cetățenilor din comună, sau în mod obligatoriu a tuturor contacților direcți cu persoane confirmate și a personalului medical, poliție, autorități pubice locale;

– asigurarea de material logistic specific acestei pandemii, măști, combinezoane, dezinfectați pentru cetățeni;

– sprijin cu personal abilitat: poliție, jandarmerie, armată în vederea asigurării și liniștii publice.

Aseară, am intervenit pe un post național de televiziune ca să spun și mai apăsat aceste lucruri. E inadmisibil tratamentul de nepăsare care ni se afișează. Îi ascult pe unii la televizor cum se laudă că au făcut și au dres – nu au făcut nimic.

Nu ne văităm – ne facem datoria și o s-o facem până la epuizare. Dar vreau să înțeleagă toată lumea că din lupta asta nu vom putea ieși fiecare pe cont propriu!”, a precizat edilul pe pagina sa de Facebook.

Până acum, comuna Corbii Mari este singura din județul Dâmbovița unde au fost confirmate cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!