Situația din India este din ce în ce mai gravă! Spitalele și morgile sunt pline de victime ale virusului!

Publicitate

În India au fost raportate peste 300.000 de cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, fiind a 12-a zi consecutivă când numărul infectaților este atât de mare. Potrivit datelor comunicate de Ministerul Sănătății din India, numărul total al infectărilor a ajuns la 19,93 milioane, scrie Realitatea.Net.

Fiind o cu o populație de 1,35 miliarde de locuitori, se estimează că numărul real al persoanelor infectate este de 10 ori mai mare. De asemenea, spitalele sunt extrem de solicitate în această perioadă, funcționând la capacitate maximă, rezervele de oxigen medical sunt aproape epuizate, iar morgile și crematoriile sunt pline de victime ale virusului, potrivit sursei citate.

Primul Ministru, Nadrendra Modi, spune că evită să introducă o carantină totală, la nivel național, pentru că ar putea avea efecte grave asupra economiei:

“După părerea mea, doar un ordin naţional care să le impună locuitorilor să rămână în locuinţe şi declararea stării de urgenţă medicală vor putea să acopere nevoile generate de actuala criză sanitară, a declarat Bhramar Mukherjee, medic epidemiolog la Universitatea Michigan. (…) Numărul cazurilor active este în creştere, nu doar bilanţul zilnic al cazurilor noi. Chiar şi numărul raportat de statele federale este de aproximativ 3,5 milioane de cazuri active”, a declarat acesta, potrivit Realitatea.Net.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!