Sistemul medical, tot mai aproape de colaps! Temeri majore la Prefectura Dâmbovița. Prefectul Aurelian Popa cere dâmbovițenilor să respecte regulile de protecție cu strictețe

Al doilea val al pandemiei de COVID-19 se răspândește în toată Europa și în mai multe țări apare îngrijorarea cu privire la sustenabilitatea sistemelor de sănătate, în timp ce infectările cresc de la o zi la alta.

O temere în acest sens a apărut de câteva zile și în România, după ce numeroase spitale din țară se află la un pas de colaps.

În ultimele zile, o mare neliniște a apărut și în rândul autorităților din Dâmbovița, după ce situația s-a înrăutățit mai mult ca oricând.

Astăzi, prefectul Dâmboviței, Aurelian Popa, a confirmat și el, într-o măsură, că situația în acest sens este tot mai delicată, iar “ritmul accelerat de răspândire a noului coronavirus poate determina colapsul atât al sistemului medical, cât și al întregii structuri administrative”. Mai mult de atât, acesta a făcut un apel către dâmbovițeni  să respecte cu strictețe normele de protecție, fiindcă epidemia de coronavirus este tot mai nimicitoare.

„Stimați dâmbovițeni, dragi dâmbovițeni!

Ieri, județul nostru a înregistrat o rată de pozitivare îngrijorătoare, 211 persoane în ultimele 24 de ore, iar Municipiul Târgoviște, cea mai mare aglomerare urbană a județului, a atins o rată de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile de 4,65/1.000 locuitori. Ritmul accelerat de răspândire a noului coronavirus poate determina colapsul atât al sistemului medical, cât și al întregii structuri administrative.

Fac apel la unitate și coeziune socială pentru acordarea unei atenții sporite în respectarea măsurilor dispuse de autorități!

Lupta cu acest virus, înainte de a se da pe patul de spital, trebuie să fie prezentă la nivelul fiecăruia dintre noi!

Gradul de conformare voluntară al populației este momentan singurul mijloc eficient de combatere a răspândirii bolii.

Solicit pe această cale întregii populații a județului Dâmbovița să se alăture autorităților și, prin respectarea măsurilor impuse, să scădem numărul de infectări, să scădem presiunea de pe sistemul medical, astfel încât cei care au cu adevărat nevoie de servicii medicale să poată să ajungă în unitățile spitalicești și să poată să fie tratați!

Solicit tuturor celor care au depus un juramânt: primari, polițiști, jandarmi, militari, medici sau funcționari publici să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu așa cum au jurat: CU BUNĂ CREDINȚĂ

Sănătatea populației nu poate fi vehicul de campanie electorală! Când în joc este viața semenilor noștri, jocurile politice sunt apanajul iraționalității!

Solicit tuturor autorităților implicate (nu le enumăr pentru că am convingerea că fiecare instituție a statului trebuie să aibă un rol bine determinat) să-și revizuiască modul de acțiune, să-și reanalizeze activitatea și să-și prioritizeze obiectivele astfel încât să atingem obiectivul principal comun: încetinirea ritmului de infectare a populației!

La nivel instituțional solicit serviciilor publice deconcentrate, descentralizate sau autonome instituirea unei veritabile stări de extremă urgență! Reușita noastră depinde de modul în care acestea își îndeplinesc atribuțiile!

Un parteneriat cooperant între populație și autorități este singurul mod de a trece cu bine prin această pandemie!”, a transmis, astăzi, Aurelian Popa, prefectul Dâmboviței.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!