Sistemul de iluminat public din municipiul Târgoviște va fi modernizat printr-un proiect cu finanțare europeană

Publicitate

Administrația Publică Locală a semnat, în cursul zilei de 27 ianuarie, contractul de finanțare în valoare de aproximativ 22 000 000 lei pentru proiectul cu finanțare europeană „Eficientizarea energetică a sistemului de iluminat public din municipiul Târgoviște”.

Proiectul presupune montarea a 3137 de aparate de iluminat bazate pe tehnologia LED, implementarea unor sisteme cu panouri fotovoltaice pentru trecerile de pietoni, dezvoltarea unui sistem de management prin telegestiune, sistematizarea iluminatului în funcție de puteri și tipuri de aparate și suplimentarea rețelei de iluminat public.

Potrivit primarului municipiului Târgoviște, lucrările vor debuta în luna februarie, iar durata de execuție este de cel mult un an de zile.

“Sistemul de iluminat public din municipiul Târgoviște va fi modernizat pe fonduri europene, în cadrul unui proiect de aproximativ 22.000.000 lei!

Astăzi, la Primăria Târgoviște, a fost semnat contractul de execuție de lucrări aferent investiției cu titlul „EFICIENTIZAREA ENERGETICĂ A SISTEMULUI DE ILUMINAT PUBLIC DIN MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE” .

Prin acest proiect, se dorește reabilitarea si modernizarea sistemului de iluminat public stradal prin:

– montarea a 3137 de aparate de iluminat bazate pe tehnologia LED;

– implementarea unor sisteme de alimentare cu panouri fotovoltaice pentru trecerile de pietoni, care vor funcționa și pe baza senzorilor de mișcare; aceștia vor comanda creșterea fluxului luminos al aparatelor în momentul în care persoane se angajează în traversarea trecerii de pietoni;

– dezvoltarea unui sistem de management prin telegestiune, care va asigura urmărirea de la distanță a iluminatului (prin dispecerat) și va permite controlul unitar al sistemului de iluminat, precum și controlul individual sau în grup al punctelor luminoase;

– sistematizarea iluminatului în funcție de puteri și tipuri de aparate;

– suplimentarea rețelei de iluminat public, acolo unde este cazul;

Prin implementarea proiectului se va produce o scădere a facturii la energia electrică aferentă iluminatului public de aproximativ 60%, costurile de întreținere a rețelei fiind de asemenea mult mai reduse.

Durata de execuție este de cel mult 12 luni, iar lucrările vor debuta luna viitoare”, a transmis edilul orașului Târgoviște pe Facebook.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!