Sistematizări de străzi și noi locuri de parcare la Târgoviște. Vizate, zona centrală și zona Dâmbovița Mall

Publicitate

Continuă asfaltările pe strada Neagoe Basarab din municipiul Târgoviște și un întreg cartier intră într-o nouă etapă de dezvoltare!

Este vorba despre fosta stradă plină de gropi și de garaje inestetice, prin spatele căreia trecea fosta cale ferată uzinală a UPET, nefolosită de ani întregi.

Acum strada este sistematizată, calea ferată a fost dezafectată și transformată în pistă de biciclete, a fost creată o legătură utilă între Bulevardul Brătianu și zona Dâmbovița Mall, dar și între cartierele CFR și Aleea Trandafirilor.

”Totodată, în cadrul aceluiași proiect, se va asigura un acces facil către mall, dinspre bulevardul I.C. Brătianu, prin lărgirea străzii Neagoe Basarab la 4 benzi și se va crea o arteră de legătură între Aleea Trandafirilor si cartierul CFR, care se va intersecta cu strada Neagoe Basarab, foarte utilă din perspectiva preluării traficului din Alee, cu posibilitate de acces pe Bulevardul Regele Ferdinand și apoi direct pe centura orașului. Proiectul vizează și realizarea în zonă a cel puțin 30 de locuri de parcare. Lucrările vor fi finalizate în luna septembrie”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Edilul a reamintit că, în imediata vecinătate, pe terenul fostei UM Gară, va începe și construcția unor locuințe ANL, cu întreaga infrastructură aferentă (parcări, iluminat public, trotuare), astfel încât acest cartier va intra într-o etapă de dezvoltare și extindere.

”Dacă investițiilor anterioare le adăugăm și faptul că, în baza unui schimb de terenuri cu SC UPET SA, Primăria Târgoviște va realiza o stradă nouă de legătură între Bulevardele Independenței și I.C. Brătianu, prin actuala incintă a UPET, dar și o parcare generoasă, putem spune că întreaga zonă va fi de nerecunoscut”, a mai precizat primarul Târgoviștei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!