Sindicaliștii din poliție protestează după ce șeful Direcției de Control a fost prins beat la volan și nu a pățit nimic

Publicitate

După ce șeful Direcției de Control a fost prins beat la volan și nu pățit nimic, sindicaliștii din poliție au anunțat proteste de amploare. Mai mult decât atât, se pare că persoana prinsă cu alcoolemie la volan este cea care controlează agenții din subordine în legătură cu aceeași faptă, scrie ziarulunirea.ro.

Protestele au începând din data de 10 ianuarie și are ca scop respectarea legislației în vigoare, în mod egal, pentru toate categoriile de persoane.

„Protestul organizat mâine şi poimâine (10 şi 11 ianuarie 2022), în faţa IGPR, vizează refuzul conducerii instituţiei de a demara cercetarea disciplinară împotriva directorului Direcţiei de Control din cadrul Poliţiei Române.

În august 2020, el a fost depistat conducând cu o alcoolemie de 0,22 la mie alcool pur în aerul expirat (…). Împotriva lui nu au fost dispuse sancţiuni disciplinare. Mai mult, centrul de presă a spus opiniei publice că nu s-a dispus cercetarea lui Ionică Iulian pentru că fapta acestuia a fost săvârşită în timpul liber.

Statutul poliţistului contrazice punctul de vedere al IGPR care nu a făcut decât să inducă în eroare opinia publică”, a spus Marius Iconaru, liderul sindicatul Europol Neamţ, potrivit sursei citate.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!