Simbolul refugiaților din Ucraina: Un băiețel trece granița în Polonia plângând și cărând o jucărie de pluș

Publicitate

Dincolo de numărul imens de răniți care au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, adevărata dramă din Ucraina este a familiilor destructurate și mai ales a copiilor care nu înțeleg ce se întâmplă în jurul lor, sunt speriați, înfometați și uneori chiar luați de lângă părinți.

În ultimele zile, un videoclip cu un băiețel ucrainean, nu mai mare de 7 ani, care trece granița în Polonia, ținând în mână o jucărie de plus și plângând, a făcut înconjurul internetului. Acesta a fost filmat trecând graniţa dinspre Ucraina spre Polonia, la Medyka, sâmbătă. Copilul căra o jucărie de pluş într-o pungă transparentă de plastic, traversând singur graniţa şi plângând în timp ce trece pe lângă camera care filma refugiaţii din Ucraina, scrie observatornews.ro.

Se pare că în acest moment nu se știe exact dacă băiețelul era sau nu neînsoțit. Oricum ar fi, cel mic a ajuns pe mâini bune, pentru că refugiaților li se oferă toate condițiile, inclusiv îngrijiri medicale.

De asemenea, foarte mulți copii au fugit din fața războiului, trecând granița în număr imens, pentru a se salva de atacurile agresive ale rușilor.

Sursa foto: observatornews.ro. 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!