Siguranța drumului către platoul Padina-Peștera este pusă sub semnul întrebării de senatorul USR PLUS Dragoș Popescu. “Solicit răspunsuri de la instituțiile responsabile”

Publicitate

Astăzi, la ora 17.00, debutează Festivalul “Peștera-Padina”, organizat de Consiliul Județean Dâmbovița și Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Cum viiturile au distrus o porțiune din Drumul Județean 714, în această săptămână, accesul spre platoul Padina-Peștera se face pe drumul de pe partea dreaptă a lacului Bolboci.

Autoritățile județene au anunțat că acest drum este sigur pentru cei care vor să ajungă la pe platoul din inima Bucegilor în acest week-end, dar senatorul USR PLUS Dragoș Popescu contrazice acest lucru. Acesta susține că turiștii care vor să ajungă în acea zonă nu pot fi în siguranță, atâta timp cât circulația publică pe acest drum a fost închisă de Poliție încă din 2016.

Mai mult de atât, senatorul adresează mai multe întrebări reprezentanților de la Consiliul Județean Dâmbovița, Instituției Prefectului Dâmbovița, Direcției Silvice Dâmbovița și Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, cu privire la circulația publică de pe această rută.

“Astăzi începe Festivalul Peștera-Padina organizat de Consiliul Județean Dâmbovița și care se va desfășura până duminică, 25 iulie.

Președintele CJD a anunțat că “se ajunge în cele mai bune condiții în Platoul Padina pe drumul de pe partea dreaptă a Lacului Bolboci. Astfel, weekend-ul acesta putem merge, în siguranță, la festival”.

Realitatea este că accesul către festival se face pe un drum închis de către poliție circulației publice încă din 2016. De ce? Pentru că nu este un drum sigur. Mai mult, bucata de drum pe care doritorii sunt invitați să o folosească alternativ (partea dreaptă a lacului Bolboci), este drum forestier în administrarea Direcției Silvice.

Accesul auto spre platoul Peștera-Padina, unde are loc festivalul, se face, începând de la intersecția DJ 713 A (dinspre Cota 1000) cu DJ 714, exclusiv pe un drum închis circulației publice.

Voi solicita răspunsuri de la instituțiile responsabile la următoarele întrebări:

Către CJD – Cum garantați, în calitate de administrator al drumului oficial închis, circulația în siguranță a participanților la festival? Cum ați informat cetățenii că accesul către festival se face pe segmente de drum închise publicului, prin urmare pe propria răspundere? Ce măsuri ați luat pentru a bloca accesul pe un drum închis care pune în pericol siguranța oamenilor?

Către Instituția Prefectului Dâmbovița – Având în vedere hotărârea 135/ 20.07. 2021 a CJSU, în ce locuri vor fi montate indicatoare pentru interzicerea deplasării pe DJ 714? Cum asigurați blocarea accesului pe un drum închis circulației publice din motive de siguranță?

Către Direcția Silvică Dâmbovița – Segmentul de drum forestier de pe partea dreaptă a lacului Bolboci, aflat în administrarea Direcției Silvice, este deschis circulației publice? Vă rog să îmi trimiteți dispoziția/ hotărârea prin care acesta a fost (re)deschis circulației publice.

Către Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița – Drumul Județean 714 este închis circulației publice? De cât timp și din ce motive? Ce măsuri veți lua pentru informarea cetățenilor și asigurarea accesului în siguranță al participanților la festival pe platoul Peștera-Padina?”, a spus senatorul Dragoș Popescu.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!