Siegfrid Mureșan – despre suma reală pe care o va primi România pentru Planul Național de Redresare și Reziliență

Publicitate

Europarlamentarul liberal Siegfrid Mureșan a vorbit la o emisiune Tv despre suma pe care România o va primi pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, fiind vorba despre o cifră estimativă de 33 miliarde de euro, a declarat acesta potrivit Dcnews.ro.  

De asemenea, acesta spune că o primă cifră concretă ar fi 30,4 miliarde de euro, fiind o sumă importantă pentru țara noastră, însă europarlamentarul atrage atenția asupra faptului că 70% din acest fost va fi alocat pe primii doi ani și 70% este garantat 100% pentru România, însemnând peste 20 de miliarde, a spus acesta potrivit sursei citate.

“Ultimii 30%, pe cel de-al treilea an, vor fi repartizaţi în funcţie de cât de gravă va fi criza economică în fiecare ţară membră a Uniunii Europene. Noi vom primi aproximativ 10 miliarde de euro. Dacă această criză economică, în România, este gravă, vom primi mai mult. Dacă noi, România, trecem mai bine peste această criză decât alte ţări europene, vom primi mai puţin. De aceea, acele mici variaţii. Certe sunt cele 70% pentru primii doi ani”, a spus Siegfried Mureșan, în emisiunea “Din Culisele Europei by Claudia Țapardel”, de la DCNews TV.

Toţi banii din acest mecanism european – aproximativ 30 de miliarde de euro pentru România – trebuie să meargă în proiecte care să fie începute până la 31 decembrie 2023 şi finalizate până la 31 decembrie 2026. Trebuie să ne mişcăm repede”, a declarat Siegfrid Mureșan, potrivit Dcnews.ro. 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!