Și orașul Pucioasa intră în scenariul roșu! Cursurile școlare “față în față”, suspendate restaurantele se închid. Primarul Constantin Ana a făcut anunțul

Publicitate

Un alt oraș din județul Dâmbovița intră în scenariul roșu de funcționare! Începând de mâine, 2 noiembrie, în Pucioasa vor fi instituite restricții pentru următoarele 14 zile după ce s-a depășit rata de incidență a cazurilor de COVID de 3 la mia de locuitori. Anunțul a fpst făcut puțin timp în urmă chiar de primarul orașului Constantin Ana, pe Facebook.

Astfel, se suspendă activitățile didactice care presupun prezența “față în față” în unitățile de învățământ preuniversitar, iar activitatea cu prblicul a operatorilor economici care desfășoară activități de prepare, comercializare și cosnum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor în interiorul clădirilor va fi interzisă.

“Vreau să vă anunț cu maximă îngrijorare faptul că în orașul nostru s-a depașit pragul psihologic de 3 cazuri Covid la o mie de locuitori, în acest moment având 56 de cazuri confirmate și o rată d 3,73 cazuri la 1000 de locuitori!

Prima consecintă, începând de mâine, pentru minim 14 zile școlile vor funcționa exclusiv online (conform scenariului roșu), iar grădinițele vor fi închise!

Restaurantele, la fel, vor fi închise. Singura activitate permisă va fi cea de catering.

Deși nu a fost încă redactata decizia CJSU, mai mult ca sigur purtatul măștii va fi OBLIGATORIU, atât în spațiile publice închise, cât și în cele deschise!

Mâine la prima oră vom avea ședința Comitetului Local de Situații de Urgență, pentru a stabili împreună cu toți factorii decidenți ce măsuri vom lua pentru ca deciziile impuse de Comitetul Județean să fie respectate CU STRICTEȚE!

OAMENI BUNI, NU E DE JOACĂ! Mulți dintre noi au tratat totul ca pe o glumă și uitați-vă unde s-a ajuns!

Vă rog pe toți să fim mai responsabili atât față de noi și familiile noastre, dar și față de restul semenilor noștri!

Sigur, gandul meu zboară și la persoanele pozitive, cărora le urăm multă sănătate și le dorim să treacă fără complicații această perioadă dificilă”, a precizat edilul Constantin Ana.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!