Și beat, și vitezoman! Un tânăr de 36 de ani a rămas pieton pentru 9 luni, după ce se deplasa ca pe autostradă pe străzile din Târgoviște

Publicitate

Un tânăr în vârstă de 36 de ani, din Republica Moldova, a fost prins, joi de dimineață, circulând cu peste 125 de km/h pe străzile din municipiul Târgoviște. Mai mult de atât, beat fiind, bărbatul și-a continuat deplasarea și după ce polițiștii i-au transmis să se oprească.

În urma infracțiunilor comise, moldoveanul a fost amendat drastic, cu 3630 de lei, dar în același timp a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 9 luni.

„În această dimineață, 22 februarie, în jurul orei 07.28, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște, în timp ce supravegheau traficul rutier, pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, pe bulevardul Eroilor din Târgoviște, au observat una autoturism care rula cu viteză de 127 de km/h pe un sector de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h.

A fost efectuat semnal pentru oprire, însă șoferul și-a continuat deplasarea până pe strada Cernăuți, unde a și fost oprit de către polițiști.

Conducătorul auto, respectiv un bărbat de 36 de ani, din Republica Moldova, a fost testat cu aparatul etilotest pentru depistarea consumului de alcool, fiind indicat un rezultat cu o valoare de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Întrucât șoferul nu a oprit la semnalul polițiștilor, s-a deplasat cu viteză excesivă și sub influența alcoolului, precum și pentru că a adoptat un comportament agresiv în trafic, în sensul că s-ar fi deplasat succesiv de pe o bandă de mers pe alta în vederea depășirii celorlalte autovehicul, constituind un pericol pentru participanții la traficul rutier, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 3630 de lei.

În plus, ca măsură complementară, s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 270 de zile”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!