Sfârșitul unui brand cu tradiție. Fabrica de lactate Natura din Târgoviște, scoasă la vânzare

Publicitate

Lactate Natura Târgoviște, compania producătoare de lactate și brânzeturi, cea mai mare de acest profil din Dâmbovița, se vinde prin licitație!

După ce, la începutul anului trecut, venea vestea că fabrica își suspendă activitatea pentru 3 ani, ulterior, la un an, în februarie 2024, apărea informația îmbucurătoare că producătorul local vrea să înceapă producția chiar din luna aceasta, respectiv martie 2024.

Doar că, la debut de martie, a venit vestea șoc potrivit căreia firma de pe Bulevardul Independenței din Târgoviște, LACTATE NATURA S.A., organizează licitație competitivă, deschisă, cu strigare pentru vânzarea activului ce include teren, clădiri și bunuri mobile, utilaje specifice unei fabrici de lactate.

Proprietatea imobiliară este reprezentată de un teren cu o suprafață totală de 8.288,64 mp, amplasat în zona semicentrală a orașului Târgoviște, pe care sunt edificate 7 corpuri de clădire, cu suprafața construită la sol de 3.270 mp – așa cum se arată și pe site-ul firmei, și pe site-ul licitatii-lichidare.ro.

Bunul scos la licitație are o destinație mixtă, atât administrativă, comercială, cât și rezidențială.

Licitația pornește de la valoarea de 1.938.775 euro (respectiv 2.307.142,25 euro cu tva inclus), iar vânzarea se face în întregime, pentru întreg activul, nu în mod individual sau fracționat.

Prima licitație se va desfășura la București în data de 22 martie 2024, iar, dacă este cazul, licitațiile ulterioare se vor organiza la două săptămâni, în zilele de vineri, tot la București.

Lactate Natura Târgoviște, producător controlat de SIF Oltenia

Lactate Natura Târgoviște, producător controlat de SIF Oltenia, a avut anul trecut afaceri de aproape 8 milioane lei și o pierdere de 2,5 milioane lei, cu circa 40 de angajați. Datoriile totale însumau 8,2 milioane lei, după cum informa la începutul acestui an site-ul specializat profit.ro.

Lactate Natura a luat ființă în 1991, prin preluarea patrimoniului fostei SC Întreprinderi de Industrializare a Laptelui (SCIL, cum era cunoscută de dâmbovițeni), având, cumulat cu perioada dinainte de preluare, o tradiție de peste 50 de ani.

La preluarea sa au fost efectuate investiții de peste 4 milioane euro ce au vizat modernizarea și retehnologizarea capacităților de producție existente.

A urmat o nouă perioadă benefică, între anii 2004-2005, când fabrica a implementat un amplu proiect co-finanţat cu fonduri SAPARD de modernizare şi retehnologizare a capacităţilor de producţie, care au fost aliniate la standardele europene.

Potrivit Wikipedia, societatea are capital social integral privat, acțiunile sale fiind tranzacționate la Bursa de Valori București.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!