Sesiunea de examene pentru șefia Caselor de Sănătate, redeschisă cât de curând. Ministrul Sănătății: ”Concursul este corect”

Publicitate

După dezastrul înregistrat la concursul pentru șefiile Caselor de asigurări de sănătate, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că va vorbi cu directorul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adrian Gheorghe, să redeschidă sesiunea de examene pentru şefia acestor instituții.

”Apreciez corectitudinea examenului şi cred că acest lucru va trebui să-l repetăm şi voi vorbi cu directorul de la Casa Naţională să redeschidă sesiunea de examene cât de curând posibil, pentru a oferi oportunitatea celor care doresc să se înscrie să se pregătească şi să vină cu încredere. Concursul este corect. Chiar dacă sunt puţini cei care au reuşit să treacă de concurs, cred că faptul că avem certitudinea că este organizat corect va fi o încurajare pentru doritori să se înscrie şi să participe la etapele următoare (…). Ne străduim să organizăm cât mai repede un nou concurs”.

Așa cum dbonline.ro v-a informat, doar cinci candidaţi la concursul pentru şefia caselor de asigurări de sănătate au trecut de proba scrisă, 28 au fost respinşi, iar 21 – absenţi, arată un document publicat pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Situația a fost una dezastruoasă și la nivelul Casei Județene pentru Asigurări Dâmbovița, unde patru candidați s-au înscris la concurs, dar niciunul nu a reușit să obțină punctajul minim (70 puncte) pentru a fi declarat admis.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!