Senatul a respins proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă pentru angajații de la stat și privat

Publicitate

Proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă a fost respins de Senat cu 67 de voturi „pentru” și 60 de voturi „împotrivă”. Pentru adoptare, fiind vorba de o lege organică, erau necesare 69 de voturi. PSD și AUR au votat împotriva proiectului de lege,  iar senatoarea neafiliată Diana Șoșoacă a făcut scandal în plen, asta după ce, în comisiile de specialitate de marți, scandal au făcut și parlamentarii AUR.

Proiectul prevedea ca certificatul COVID să fie cerut pentru angajații de la stat și privat. Raporturile de serviciu în baza cărora îşi desfăşoară activitatea personalul din unităţile publice şi private care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 se suspendă de drept, fără plata drepturilor salariale, pe o perioadă de 30 de zile, mai preciza proiectul. După 30 de zile contractul de muncă putea fi desfăcut. Tot proiectul prevedea ca testele COVID-19 să fie suportat de către personalul unităţilor publice.

Dezbaterea a fost una cu scandal, senatorii PSD au susținut că nu pot susține introducerea unei ”discriminări prin vaccinare”, iar cei de la AUR au acuzat că parlamentarii „votează împotriva poporului.

O declarație controversată a avut și senatoarea independentă Diana Șoșoacă: „Ați întors România în PNL, USR și UDMR au anunțat că susțin proiectul.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!