Senatorul USR Dragoș Popescu, în război cu poluatorii de mediu de la Bălteni. Sunt așteptate explicații oficiale de la Garda de Mediu Dâmbovița

23

Senatorul USR de Dâmbovița, Dragoș Popescu, în război cu poluatorii de mediu!

Zilele trecute, parlamentarul a organizat o nouă acțiune la Bălteni, alături de Octavian Berceanu și de o echipă TV.

Localitatea este din păcate recunoscută pentru dezmembrările de vehicule și arderile ilegale de deșeuri care se petrec și aici, practică ce otrăvește încet dar sigur comunitatea.

Din nefericire, pe lângă faptul că totul se petrece ”în văzul lumii”, adică legile de mediu sunt încălcate cu nonșalanță la Bălteni, comisarii Gărzii de Mediu, chemați la fața locului, după ce poliția imobilizase un camion, au întârziat nu mai puțin de patru ore.

Pe lângă toate acestea, senatorul a mai sesizat și alte nereguli, urmând să facă și o plângere penală: ”Nu știam însă e cât de «în văzul lumii» se pot petrece lucrurile. «Băieți deștepți» care dezmembrează mașini direct la stradă, obișnuiți fiind cu gândul că legea «e pentru fraieri».

Primul «steguleț roșu»: faptul că a trebuit să așteptăm, alături de poliție, preț de 4 ore, apariția Gărzii de Mediu Dâmbovița, în urma apelului la 112, timp în care Poliția imobilizase un camion. Al doilea steguleț roșu: faptul că am văzut, la doar zeci de centrimetri distanță de mine, cum un echipaj de poliție pare că ignoră complet orice act de criminalitate de mediu. Al treilea steguleț roșu: comisarul Gărzii de Mediu a «constatat» camionul singur (nu in echipa așa cum prevede legea), eliberându-l mai apoi fără a face vreun control și fără a întocmi un proces verbal, așa cum era normal.

Pentru mulți, un motiv de renunțare. Pentru mine, un motiv în plus de a lupta pentru ca aceste «deprinderi» să înceteze, pentru a lupta pentru a ne educa mai bine, cu toții, cu privire la consecințele acestor acte (și a ceea ce înseamnă ele pentru comunitate), precum și pentru a lupta pentru legi mai bune de mediu. Primul pas, după acest episod: vom sesiza superiorii acestui comisar. Consider că un profesionist ar trebui să se achite de sarcini într-o cu totul altă manieră, motiv pentru care urmează de asemenea să fac și o plângere penală în acest sens, căci camionul «eliberat» fără prea mari discuții transporta 12 tone de materiale, cu acte pe persoană fizică autorizată, dar nu către o societate autorizată pentru valorificare.

PS: Astăzi, din toate autovehiculele pe care le vedeți pe câmp, a mai rămas doar unul. A fost confiscat”, a dezvăluit senatorul USR, Dragoș Popescu.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!