Senatorul Dragoș Popescu, după dezastrul de la examenul pentru șefiile CJAS: “Cei care au crezut că pot trișa, s-au înșelat amarnic. Prieteniile nu mai funcționează”

Publicitate

Concursul pentru ocuparea posturilor de directori ai Caselor Județene de Sănătate a fost un dezastru, la nivel național, dezastru ce a arătat din plin pregătirea defectuoasă din sistemul de sănătate. Din cei 54 de candidați înscriși, numai 33 s-au prezentat și doar 5 au luat notă de trecere.

La nivelul județului Dâmbovița, dezastrul a fost complet. Dintr-un total de 4 candidați înscriși, niciunul unul nu a reușit să promoveze examenul. Mai mult de atât, cu toții s-au făcut de râs, după ce, cel ma mai punctaj atins a fost doar 47.05. În condițiile existente, postul de director CJAS în Dâmbovița va fi scos din nou.

Senatorul USR PLUS Dragoș Popescu a a considerat că examenul pentru ocuparea funcțiilor de conducere de la casele județene de asigurări de sănătate a fost unul corect, iar “cei care au crezut că pot trișa, s-au înșelat amarnic”. Mai mul de atât, acesta a transmis „politica administrativă se schimbă și că prieteniile nu mai funcționează”.

“Foarte pe scurt, despre concursul pentru șefia Casei de Asigurări Dâmbovița:

Ne-am asumat, atât la nivel național, cât și aici, în județul nostru, printre multe alte lucruri, concursuri reale, „pe bune”, pentru ocuparea unor poziții cheie în administrație. Ne-am dorit și ne dorim, asemeni vouă, profesioniști reali, oameni din comunitate cu multă experiență, oameni dedicați, pricepuți și nu în ultimul rând altruiști, care să pună umărul la acea schimbare atât de necesară. Poziție cu poziție.

Mulți au contestat efortul nostru. Nu din răutate însă, cel mai adesea, ci pur și simplu din lipsa încrederii că se poate. Adevărul e că „sistemul” a fost atât de mult timp atât de putred, încât e greu să crezi că putem asista peste noapte la schimbări de paradigmă. Și e adevărat, schimbarea onestă și profesionistă, într-un timp scurt, e extrem de dificilă.

Despre concurs acum, cu bune și cu rele: Cei care au crezut că pot trișa, s-au înșelat amarnic. La fel au făcut-o și cei care au avut impresia că postul este „vândut”, oferit cadou cuiva, ca pe vremuri, atunci când astfel de poziții cheie erau folosite drept monede de schimb, drept veritabile sinecuri. Rezultatul? „Șoc și groază”, cum ar putea titra presa de scandal: note între 1.30 și 4.70. ZERO la sută promovabilitate în Dâmbovița (și doar 5 persoane care au ocupat posturile la nivel național). Partea bună? Faptul că s-a dovedit, după mult timp, că politica administrativă se schimbă și că „prieteniile” nu mai funcționează.

Partea rea? Faptul că am rămas încă prizonieri ai convingerii că profesionalismul pălește prin comparație cu „pilele”. Să fim serioși, fiecare comunitate are suficienți oameni foarte bine pregătiți, capabili să îndeplinească și să servească cu cinste și responsabilitate o astfel de funcție. Aceștia însă, văzând atât de mult timp cum merg lucrurile în administrație, mai ales la vârf, s-au resemnat însă.

Aici e astfel miza: să-i convingem că nu e totul pierdut și să încercăm să-i avem alături de acum. Concursurile „pe bune” vor continua, îmi permit să fac această afirmație. Dacă ești un bun profesionist astfel, sper ca data următoare să participi și tu. Comunitatea are nevoie de experiența și expertiza ta”, a transmis pe Facebook Dragoș Popescu, senator USR PLUS.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!