Semnal de alarmă tras de un fost manager al SJU Târgoviște: “Toți cei angajați în spitale în perioada de alertă pe considerente de prietenie și plic vor rămâne veșnic pe aceste locuri sigilate de partid. Grav e că le vom da pacienții pe mână”

Publicitate

Starea de alertă se apropie de sfârșit în România. Așa cum a anunțat și președintele Klaus Iohannis, aceasta nu va mai fi prelungită după data de 8 martie.  De asemenea, o dată cu dispariția stării de alertă, în termen de 30 de zile vor înceta toate numirile fără concurs din cadrul unor domenii de activitate.

Unul dintre dintre domeniile în care s-a putut angaja fără concurs pe durata pandemiei a fost cel de sănătate. În ultimii doi ani, managerii spitalelor, ai serviciilor de ambulanță și ai DSP-urilor au angajat tot ce le-au trecut prin cap, fără a ține cont de cunoștințele și calificările oamenilor pentru acest domeniu extrem de important.

La jumătatea lunii trecute, ministrul Sănătății a considerat că este necesar să se găsească o soluție de continuitate în sistemul medical pentru acești oameni, care au “depus” eforturi considerabile  în ultimii doi.  Astfel, Alexandru Rafila a anunțat că personalul medical angajat pe timpul pandemiei ar putea avea posibilitatea de a rămâne în sistem. Și pentru ca unii dintre ei să rămână în domeniu, în aceste zile se organizează anumite concursuri.

Despre acest fapt, extrem de nociv a atras atenția Carmen Marcu, fost manager al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Medicul a considerat că prin recurgerea la astfel de practici, viețile pacienților ar putea ajunge pe mâini nepotrivite.

“Este doar un exemplu. Minunea va veni ulterior, când toți cei angajați în spitale în perioada de <<sigilate>> de partid.

Țineți minte, sunt instituții publice și nu trebuie să îngrădești accesul la angajare printr-un concurs corect. Sunt oameni care nu vor face niciodată față cerințelor, dar vom rămâne cu ei și cel mai grav e că le vom da pacienții pe mână… Vă doresc să aveți parte de îngrijirile lor ca să înțelegeți ce înseamnă o politică sănătoasă de resurse umane!”, a transmis medicul Carmen Marcu.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!