Seminarul de iarnă al arbitrilor și observatorilor organizat de AJF Dâmbovița, un real succes! Sebastian Colțescu: „Ar trebui să fie un model pentru toate județele țării”

Sursă foto: AJF Dâmbovița
Publicitate

Primul seminar de iarnă din istoria fotbalul dâmbovițean, organizat de Asociația Județeană de Fotbal Dâmbovița, sâmbătă, la Cinema „Independența” din Târgoviște, a reprezentat un real succes. Toți cei prezenți în sală (arbitri, observatori, delegați, antrenori, jucători și invitați speciali) au rămas profund impresionați de cursul pus în practică de AJF Dâmbovița.

La Winter Summit au fost prezente sute de persoane din fotbalul dâmbovițean. Rolul cursului a fost de a uniformiza viziunea tuturor cu privire la deciziile arbitrilor.

Impresionat de amploarea cursului a fost și arbitrul Sebastian Colțescu (46 ani), recordmenul all-time al României, cu 281 de jocuri oficiate la nivelul Ligii 1, unde activează de 21 de ani.

„A fost o onoare pentru mine să iau parte la un astfel de curs. Este ceva la nivel de top, mai ales pentru nivelul județean și nu numai. Bravo vouă pentru munca depusă și sunt ferm convins că s-au făcut niște eforturi considerabile pentru buna desfășurare a cursului.

Sunt convins că arbitrii tineri și toți participanții au plecat cu unele cunoștințe bine puse la punct în legătură cu legile jocului, cu ceea ce înseamnă arbitru și cu munca de echipă. M-am simțit foarte bine și am împărtășit anumite experiențe pentru cei tineri. Mi-am readus aminte de începuturile mele în arbitraj și toate aceste lucruri au făcut doar să mă încânte și să mă facă să mă simt de-al casei. Vreau să dau înapoi din experiența mea, din tot ce am acumulat ca arbitru și ca om, pentru a se crea noi generații de arbitri care să atingă culmile performanței în arbitrajul românesc și nu numai.

La fel ca într-o prestație a unui cântăreț nu este atât de importantă interpretarea în sine a melodiei, ci ceea ce transmite aceasta. Eu am transmis aici tot ce a depins de mine ca ei după ce vor merge acasă să se gândească și să pună cap la cap totul și să-și facă un tot perfect pentru a avea evoluții foarte bune. Numai prin muncă, seriozitate și devotament pot să reușească. Impactul cred că a fost unul foarte bun.

De când am fost invitat de domnul președinte (nr. Ciprian Prisăcaru) mi-am făcut o impresie foarte bună. Sper că tot ce s-a discutat pe durata cursului să fie pus în aplicare pe terenul de joc. Impresia este una foarte bună și consider că ăsta ar trebui să fie un model pentru toate județele țării. Aceasta ar fi o normalitate, dar aceasta este greu de atins în anumite zone ale țării. Normalitatea ar putea fi atinsă numai cu lideri și cu oameni foarte bine pregătiți. Poate ușor, ușor vom trece și noi arbitrii spre un alt nivel în arbitraj”, a transmis Sebastian Colțescu, la finalul cursului organizat de AJF Dâmbovița.

Sebatian Colțescu arbitrează din anul 1996, iar vreme de 12 ani fiind ecuson FIFA. Sezonul acesta are 13 jocuri arbitrate în SuperLigă. A absolvit Facultatea de Electromecanică și este de profesie inginer.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!