“Șeic” în Arabia Saudită! Antrenorul morenar Costel Pană a făcut-o campioană pe Al Ahli la U19. “A fost destul de dificil să obținem titlul”

Publicitate

Ionuț Parghel
Performanță remarcabilă bifată de dâmbovițeanul Costel Pană în fotbalul asiatic la nivel de juniori! Antrenorul morenar, de aproape 51 de ani, a devenit “șeic” în Arabia Saudită, după ce-a făcut-o campioană pe Al Ahli Saudi FC la Under 19. Într-o perioadă scurtă de timp, fostul tehnician al Chindiei Târgoviște și-a arărat rapid valoarea ca antrenor și-a făcut din Al Ahli să fie cea mai puternică echipă de juniori U19 din fotbalul saudit.

Titlul obținut de gruparea saudită a fost unul neașteptat și pentru Costel Pană, după ce sezonul precedent a salvat-o pe Al Ahli de la retrogradare. Mai mult de atât, echipa antrenată de morenar a cucerit în acest sezon singurul trofeu pentru clubul saudit. “A fost destul de dificil să obținem titlul. Echipa a tras din greu pentru a reuși o astfel de performanță. Am ieșit campioni pentru că am luat fața echipelor considerate favorite la startul sezonului și pentru că am avut constanță în joc. Niciodată nu am pierdut cu echipele mici, iar pe durata întregului campionat am pierdut doar două meciuri. Tot timpul am jucat deschis și spectaculos. Putem spune că în anumite jocuri am avut și noroc, dar și acesta face parte din joc. Nu mă așteptam să cucerit campionatul. Mai încrezători în acest lucru erau conducătorii clubului, dar și ei l-au un moment dat mi-au spus măcar să terminăm pe podium în Cupă. Pentru mine cucerirea acestui titlu reprezintă cea mai importantă performanță realizată ca antrenor la o echipă de juniori”, ne-a declarat Costel Pană, tehnician ce-și va prelungi automat, pe încă un sezon , contractul cu formația saudită.

Și-a început cariera de antrenor la naționala U19 a României

Costel Pană a ajuns la Al Ahli U19 în luna februarie a anului trecut și ajuns la a doua aventură în fotbalul din Arabia Saudită după ce în sezonul 2007-2009 a fost secundul lui Cosmin Olăroiu la Al Hilal. Tot în această stagiune, antrenorul născut la Moreni a ajuns cu Al Ahli  finalist în Cupa Arabiei Suadite la U19. Costel Pană și-a început cariera de antrenor ca principal la naționala U19 a României (2004-2006), iar alte echipe pe care le-a mai pregătit au fost CSM Râmnicu Vâlcea, Chindia Târgoviște, CS Buftea, Progresul Cernica, iar până să ajungă la AL Ahli U19 a fost secundul lui Mihai Teja la Universitatea Cluj. O performanță de ținut minte pentru antrenorul morenar în fotbalul dâmbovițean a fost promovarea Chindiei în Liga a 2-a, în sezonul 2010-2011.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!