Șeful Poliției Târgoviște, șeful de Ordine Publică și alți doi polițiști, cercetați disciplinar după înmormântarea fetiței de 13 ani

Publicitate

Scandalul iscat la înmormântarea fetiței de 13 ani, când cinci polițiști au fost bătuți de mai mulți oameni care conduceau copila pe ultimul drum nu a rămas fără urmări. Poliția Română a deschis o anchetă de „cercetare” pentru „gestionarea defectuoasă” a dispozitivului instituit la acel eveniment.

Astfel, șeful Poliției Târgoviște, șeful Biroului de Ordine Publică și alți doi polițiștii cu funcții de execuție sunt cercetați, în urma anchetei Direcției de Control Intern și Direcției de Ordine Publică a IGPR, care a fost dispusă după incidentul petrecut la înmormântarea fetiței omorâte de o mașină pe trecerea de pietoni din municipiu.

După incidentele din 12 iulie, Poliția Română a anunțat că va ancheta acele incidente.

”Având în vedere evenimentul înregistrat la data de 12 iulie a.c., în Târgoviște, județul Dâmbovița, o echipă mixtă din cadrul I.G.P.R. și I.G.J.R. a evaluat modul de pregătire, organizare și conducere a misiunii.

Din cadrul I.G.P.R., la Târgoviște, s-au deplasat specialiști ai Direcției Control Intern și Direcției de Ordine Publică.

În urma analizei, au fost identificate aspecte privind o gestionare defectuoasă a dispozitivului instituit, la nivelul Poliției Municipiului Târgoviște.

Având în vedere cele constatate, șeful Poliției Române, chestor principal Benone-Marian MATEI, a dispus declanșarea cercetării prealabile, față de șeful Poliției Municipiului Târgoviște, șeful Biroului de Ordine Publică și alți 2 polițiști, cu funcții de execuție.

De asemenea, în cauză a fost dispusă declanșarea unei cercetări administrative, cu referire la posibile pagube materiale cauzate de avarierea unei autospeciale și folosirea armamentului din dotare.

În subsidiar, au fost constituite 2 dosare penale, întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, respectiv purtare abuzivă, în care unitatea de parchet competentă desfășoară cercetări.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de I.G.J.R., la I.J.J. Dâmbovița, au fost dispuse măsuri în sarcina comenzii unității, cu privire la respectarea întocmai a fluxului informațional și intensificarea cooperării cu celelalte structuri teritoriale, în scopul cunoașterii în dinamică a situației operative și a anticipării și prevenirii unor astfel de situații, pe viitor”, se arată într-o informare a Poliției Române.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!