Ședință la Asociația Municipiilor din România. Deblocarea unor finanțări pentru creșe și transportul public pentru elevi

83

În calitate de membru al Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România, primarul  municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a participat la o ședință de lucru cu Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, și directorul General al Direcției Generale Administrație Publică, dl. Dan Iustin Marinescu.

Agenda întâlnirii a cuprins subiecte deosebit de importante pentru comunitățile locale, vizând:

finanțarea transportului local al elevilor, acum în sarcina primăriilor și metodologia de stabilire a criteriilor și a modalității de restituire de la bugetul de stat a cheltuielile aferente gratuității acordate elevilor din învățământul preuniversitar acreditat; finanțarea serviciilor publice locale de evidență a persoanelor;  stadiul desfășurării activităților incluse în componentele PNRR: Componenta C1 – Managementul Apei, Componenta C3 – Managementul Deșeurilor, Componenta C5 – Valul Renovării, Componenta C6 – Energie, Componenta C10 – Fondul Local, Componenta C15 – Educație;  metodologia de organizare şi funcţionare a creşelor, aprobată prin HG nr.566/2022.

”Au fost agreate o serie de soluții în vederea deblocării unor finanțări în domeniul funcționării creșelor, dar și raportat la transportul public local pentru elevi”, a declarat primarul municipiului Târgoviște.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!