Sectoare de drumuri închise circulației în Dâmbovița. Polițiștii prezintă rutele alternative

Publicitate

În Dâmbovița, se lucrează pe mai multe sectoare la reabilitarea și modernizarea unor drumuri județene. Pentru a reduce la minimum disconfortul creat pentru conducătorii auto, din păcate inerent în astfel de situații, Inspectoratul Județean de Poliție informează și asupra variantelor alternative de traseu.

– În conformitate cu avizul I.P.J. Dâmbovița – Serviciul Rutier, DJ 720B va fi temporar închis circulației rutiere pe sectorul Matraca (intersecție cu DJ 711) – Nisipuri (intersecție cu DN 72), cu excepția riveranilor, în perioada 12 aprilie – 1 august 2021. Rutele alternative sunt indicate pe panourile de informare.

– Pe sectorul de drum DJ 720 Răzvad – intersecție cu DJ 720B Gura Ocniței, se introduce o restricție temporară de circulație – prin instituirea unui sens unic, accesul fiind permis pe direcția Gura Ocniței – Răzvad până, cel târziu, 1.08.2021. Rutele alternative sunt sectoarele DN 72 (intersecție DJ 720) – DN 72 (intersecție DJ 720B), respectiv DJ 720B (intersecție DN 72) – DJ 720B (intersecție cu DJ 720)

– Circulația vehiculelor cu masă mai mare de 7,5 t este restricționată pe DJ 719, pe sectorul intersecție DN 72 – Răzvad și sectorul intersecție cu str. Magrini – Târgoviște.

– Podul pe DJ 702A, peste râul Argeş, la Pătroaia, este închis circulaţiei publice. Variantele ocolitoare sunt drumurile locale.

Sectoarele de drumuri județene care prezintă degradări şi alte pericole sunt:

– DJ 503, sectorul Fierbinți – limită județ Argeș

– DJ 611, sectorul Glogoveanu – Fierbinți (sector pietruit)

– DJ 710 Pucioasa – Bezdead – sectoare cu drum îngustat și avariat în zona Miculești – Măgura – Costișata

– DJ 720A, sectorul Gheboaia – Finta DJ 722, pod îngust Mircea Vodă, comuna Sălcioara –- DJ 712A Fieni – Bădeni – Runcu -DJ 710 Bezdead – Costișata

– DJ 716 Priboiu – Glodeni

– DJ 711A sectorul podul peste Argeș – autostrada A1

În aceste condiții, polițiștii rutieri dâmbovițeni recomandă șoferilor:

 – Se va circula cu viteză redusă și cu atenție în special în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere ce au semnificația „drum cu denivelări”, viteza trebuind adaptată la starea părții carosabile.

– Recomandăm ca deplasările pe traseele montane să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător sezonului rece. Se va circula cu atenție sporită în zonele cu drum îngustat, zonele cu alunecări de teren și acolo unde există posibilitatea de dislocare a anrocamentelor. Este indicat ca aceia care doresc să plece la drum în zona montană să se informeze în prealabil în legătură cu condițiile meteorologice din zonă, mai ales în perioadele în care Administrația Națională de Meteorologie (ANM) emite atenționări de vreme rea.

– Se vor respecta cu strictețe semnificațiile indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare și reglementare.

Detalii suplimentare privind situația sectoarelor de drum menționate se pot obține de la Consiliul Județean Dâmbovița – Direcția Tehnică, tel: +40 245 207600 / +40 245 207625, de luni până vineri, între orele 08:00 și 16:00.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!