Secretarul general al Consiliului Județean Dâmbovița, Ivan Vasile Ivanoff, s-a pensionat

Publicitate

Ivan Vasile Ivanoff (65 ani) nu mai este secretar general al Consiliului Județean Dâmbovița. Acesta a ieșit la pensie la limită de vârstă. Ivan Vasile Ivanoff, un profesionist desăvârșit, a plecat din funcția de secretar general al CJ Dâmbovița, în care se afla de 28 de ani. Acesta a primit în ultima săptămână a anului trecut decizia de eliberare din funcție ca urmare a pensionării.

“Adio, dar rămân cu tine!

Parafrazând titlul unui film celebru cred că acesta va fi motto-ul meu în continuare! Închei un capitol din viata mea, dar voi continua altul, început cu vreo 20 de ani în urmă si anume cel al carierei universitare. Această carieră nu este plafonată de vârsta mea actuală!

Ieșirea mea la pensie dintr-un domeniu am dorit să fie un eveniment particular, așa cum îl are orice om care are norocul să apuce o pensie, dar nu a fost să fie așa! Fiind o persoană publică “evenimentul” a devenit public astfel încât acum, nu fac decât să mă supun acestei situații și să muțumesc presei locale, conducerii consiliului județean, colegilor și tuturor prietenilor și cunoscuților care m-au felicitat și mi-au dorit viață și pensie lungă! Vă rmân dator pentru aceste cuvinte și gânduri bune!

Nici nu vă puteți imagina ce mult contează așa ceva pentru un om, acum la sfârșitul unui capitol de viață! Deoarece mă simt încă în putere, încă mai știu ceva carte, iar imaginația mea continuă să fie debordantă mă voi angrena în proiecte care țin de mediul universitar, de cercetare și voi începe să pun în pagină câteva gânduri și aprecieri despre nașterea și dezvoltarea administrației publice locale postdecembriste la care am participat, din plin.

Contactul cu studenții și cu masteranzii înseamnă pentru mine infuzie de tinerețe, speranță, dragoste de viață și încredere așa încât momentul de recul al închiderii unui capitol din viața mea devine mult mai estompat. Acum, la cumpăna dintre ani vă doresc dragilor un an bun, cu sănătate, împliniri și bunăstare, iar bunul Dumnezeu să ne ocrotească pe toți cu puterea sa!”, a transmis pe Facebook Ivan Vasile Ivanoff, unul dintre cei mai longevivi profesioniști în funcție de la CJ Dâmbovița, în ultima zi din 2020.

Ținând cont de cariera exemplară pe care a avut-o Ivan Vasile Ivanoff, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a transmis un mesaj de mulțumire în acest sens.

“O carieră desăvârșită, un adevărat profesionist, un om care a fost factorul de echilibru în activitatea Consiliului Judeţean din ultimii ani. Domnul Ivan Vasile Ivanoff încheie, la sfârșitul acestui an, o carieră de invidiat în funcția de Secretar General al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Îi mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut în calitatea sa de Secretar General al Consiliului și consider că este un exemplu demn de urmat de toți cei care vor dori să ocupe o astfel de funcție. Vă suntem recunoscători!”, a transmis președintele CJ Dâmbovița.

Potrivit unui CV publicat de Editura Bibliotheca, juristul Ivan Vasile Ivanoff a avut o carieră mai mult decât impresionantă.

Fiul lui Ivan şi Maria Ivanoff, din Vinţu de Jos. Şcoala primară şi gimnazială în comuna natală, apoi liceul teoretic din oraşul Cugir. Este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti în 1979 fiind repartizat ca jurist la Întreprinderea de Strunguri Saro din Târgovişte unde îşi desfăşoară activitatea până în 1990. Din 1987 este preşedintele Asociaţiei Juris­consulţilor din judeţul Dâmboviţa.

La revoluţie a fost ales de muncitorii din întreprindere preşedinte al organizaţiei FSN conducând întreprinderea până la 1 martie 1990 când se transfera la ziarul „Dâmboviţa” activând ca ziarist până în august 1990. Din august 1990 este numit în funcţia de secretar al Prefecturii judeţului Dâmboviţa.

În 1992 trece ca secretar al judeţului Dâmboviţa unde activează şi în momentul de faţă. Este membru fondator al Fundaţiei „Stolnicul Cantacuzino” pentru crearea învăţământului superior în judeţul Dâmboviţa redactând nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern privind înfiinţarea Universităţii de Stat „Valahia” din Târgovişte, în 1992; activează la această universitate în calitate de lector universitar doctor până în momentul de faţă.

A militat împreună cu alţi târgovişteni la reînfiinţarea Arhiepiscopiei Târgoviştei. A făcut parte din Adunarea Naţional Biseri­cească participând la alegerea actualului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române pe Preafericitul Daniel. Este Preşedintele Crucii Roşii Dâmboviţa din 1990 până în prezent, fiind şi unul din reformatorii Crucii Roşii Române prin adoptarea Statutului acesteia, în 2002 la Liniile Directoare de la Geneva, girând, totodată funcţia de director interimar al Crucii Roşii Române în perioada 2003.

În ce priveşte desăvârşirea studiilor a absolvit un master la ASE Bucureşti, în 2004, privind managementul administraţiei publice, un doctorat în drept, în 2004 la Facultatea de Drept Nicolae Titulescu din Craiova, înalte studii pentru funcţionarii publici la Institutul Naţional de Administraţie din Bucureşti în 2007 precum şi o serie de specializări în administraţia publică, în managementul reformei sociale [Portland State University USA 1998] şi o specializare în drept umanitar la Geneva în 2003.

Mai este membru fondator al Fundaţiei „Crizantema de Aur”, al Fundaţiei „Mănăstirea Dealu – Curtea Domnească”, al Fundaţiei „Prietenii Curţii Domneşti”, al Institutului de Ştiinţe Administrative al României, este preşedintele Asociaţiei PAEM şi al Asociaţiei SARM. Membru al Societăţii Scriitorilor Târgovişteni (2007).

După pensionarea lui Ivan Vasile Ivanoff, în perioada următoare, funcția de secretar al CJ Dâmbovița va fi ocupată de o persoană numită interimar, până când postul va fi scos la concurs.

 

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!