Secetă în Dâmbovița. Prefectura cere un plan de măsuri instituțiilor abilitate cu prioritate asigurarea apei potabile

Publicitate

Având în vedere instalarea fenomenului de secetă pedologică, precum și prognozele A.N.M. care estimează un sezon estival marcat de temperaturi ridicate și precipitații scăzute, sub media multianuală, prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, a solicitat Companiei de Apă Târgoviște, Sistemului de Gospodărire a Apelor Dâmbovița și Sistemului Hidrotehnic Văcărești, o analiză la nivelul instituției/societății.

Prefectul județului vrea ca analiza să evidențieze resursele, capabilitățile și perioada de timp estimată pentru care se poate furniza serviciul de alimentare cu apă potabilă a populației, respectiv surse de apă și valori zilnice (m cubi) pentru nevoile de irigare din agricultură.

De asemenea, a fost solicitat și un plan de măsuri, detaliat pe intervale de timp, zone geografice, ce va fi aplicat în situația în care fenomenul de secetă persistă și resursele se vor diminua, astfel încât asigurarea apei potabile, în special, să nu întâmpine sincope în distribuire, iar eventualele măsuri de raționalizare a consumului să afecteze cât mai puțin populația.

Reamintim că, la nivelul județului Dâmbovița, încă de la jumătatea lunii aprilie, Compania de Apă a informat că exisă o reducere constantă a debitelor de apă ale sursei, cauzată de secetă și că, pentru a preveni o funcţionare defectuoasă a serviciului de alimentare cu apă, se recomandă utilizarea apei distribuite prin sistemele de alimentare cu apă numai în scopul satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodăreşti, respectiv numai în scop potabil şi menajer.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!